Āfrikāņu karalis nopērk radiem 120 BMW un 19 Rolls-Royce 10

 

Foto: Ekrānbilde

iAuto | 15.novembris 2019 5:48

Nelielās Āfrikas karalistes eSvatini (agrāk Svazilenda) karalis Msvati III bija nolēmis dāsni apdāvāt savus radiniekus, nopērkot tiem 120 BMW un 19 Rolls-Royce. Automašīnas plānoja ievest valstī slepus, taču nodoms izgāzās.

Pagājušajā nedēļā globālo tīmekli pāršalca ziņa, ka eSvatini karalis Msvati III noslēdzis iespaidīgu darījumu, iegādājoties 120 BMW un 19 Rolls-Royce automobiļus.

Karalim ir 15 sievas, 23 bērni un ļoti daudz radinieku, viņš ir viens no bagātākajiem pasaules monarhiem, kura īpašumi tiek lēsti 213 miljonu dolāru apmērā, kamēr pavalstnieki saņem aptuveni 128 dolārus mēnesī. Karaļa garāžā ir 625 000 eiro vērts Rolls-Royce, pusmiljonu dolāru vērts Maybach 62, BMW X6,  20 Mercedes Benz S600 Pullman limuzīni, kā arī divas privātās lidmašīnas.

Lai neradītu lieku ažiotāžu, karaļa radiem paredzētos automobiļus plānoja ievest slepus – katru automašīnu ietina plēvē, bet autovedējus nosūtīja pa „klusāko ceļu”. Par nelaimi karalim, autovedēji tika pamanīti un attēli ievietoti sociālajos tīklos.

Šādu rīcību stingri nosodīja opozīcijas partijas vadītājs, kurš paziņoja, ka monarhs “visiem iedzīvotājiem parādījis vidējo pirkstu”, skaidri liekot saprast, ka vienīgais likums ir viņš pats. Opozīcija aicināja iedzīvotājus doties uz mītiņiem, pieprasot Msvati atkāpšanos. Pagājušā ceturtdienā eSvatini galvaspilsētā Mbabanē ielās izgāja aptuveni 700 ierēdņu, kas protestēja pret valsts līdzekļu izšķērdēšanu.

 

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 15.novembris 2019 7:27
15 6 Atbildēt

Īpašumi 213 miljonu vērtībā, kas tad tas par karali, tāds pieklājīgāks muižnieks tur vien sanāk.

Zārks,var gulēt tagad jau 15.novembris 2019 21:46
4 1 Atbildēt

Bet daudz sievu,tad jau gaisā turas draugs

darklight 15.novembris 2019 10:41
2 3 Atbildēt

Tak rakstīts: "viens no bagātākajiem monarhiem", nevis viens no bagātākajiem cilvēkiem vispār!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 5

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 2

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti