Toyota prezentējusi visjaudīgāko un ekonomiskāko RAV4 (+ FOTO) 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.novembris 2019 21:39

Losandželosas motoršovā Toyota iepazīstinājusi ar RAV4 Prime – populārā krosovera visjaudīgāko un visekonomiskāko modifikāciju. Tas ir Plug-in uzlādējamais modelis, kas ar elektrību veiks līdz 60 km.

Toyota jaunums paredzēts Ziemeļamerikas tirgum un ir aprīkots ar hibrīdiekārtu, kuras sastāvā darbojas 178 Zs 2,5 litru benzīna dzinējs un divi elektromotori – pa vienam pie katras ass. Sistēmas kopējā jauda ir 306 Zs, kas par 84 Zs vairāk nekā standarta modelim. 96 km/h šāds krosovers var sasniegt 5,8 sekundēs un ar vienu galonu (3,78 l) benzīna nobraukt līdz 90 jūdzēm (145 km), kas ir aptuveni 2,6 litri uz 100 km. Piebildīsim, ka Eiropā nopērkamais RAV pilnpiedziņas hibrīds uz 100 km pēc ražotāja datiem patērē 4,4 litrus degvielas.

RAV4 Prime ir pie elektrotīkla uzlādējams modelis, kura litija-jonu akumulators ar elektrību ļaus veikt līdz pat 60 km.

No standarta modeļa RAV4 Prime atšķiras ar nedaudz savādāku radiatora režģi, 18 collu riteņiem, bamperiem un multimediju sistēmu, kurai būs astoņu collu ekrāns.

ASV tirgū Toyota RAV4 Prime kļūs pieejams 2020.gada vasarā, bet kā ziņo vācu mediji, šādu modeli var gaidīt arī Eiropā, kur tas varētu maksāt aptuveni 50 000 eiro (Vācijā).

Atgādināsim, ka RAV4 Hybrid AWD pilnpiedziņas hibrīds Vācijas tirgū maksā vismaz 39 190 eiro.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
TikTok 21.novembris 2019 21:04
6 2 Atbildēt

Ne tas sūds kādu izkodīs neko, salīdzina 2020 gada sūdjotu ar vecu behu, cai vecu 2.0d, ko nesalīdzini ar līdzvērtīga gada behām, vai citiem auto?

Un kas tas par sviestu, ko pieminēji par sedaniem, un tad uzreiz pajero, patrols? Uzreiz skaidrs, ka vnk tukši pļūti, tas sūds var izliekt tādus sedanus, ka corolla un tml kropļi...

TikTok 22.novembris 2019 21:27
4 0 Atbildēt

Dinozaurs, ta dinozaurs, bet ko darīt ka izvēle ir tik maza

Braukt ar šitādu sūda kojotu? Pasties uz to kroplo dizainu un grabošo salonu, visas tās variatoru kārbas un pārējie mēsli, pogas kā no 80to gadu mazdām (tas pats arī leksus), kāda jēga vispar pirkt kkādu sūda hibrīdu? Ok saprotu bomāri kuri dzīvo daudzstāvenes, ne savas pazemes stāvvietas nekā, tiem jā šādi sūda hibrīdi der, bet tajā pašā laikā, ja dīzelis ir tāds dinozaurs ir jāskatās uz tīru elektro. Kāda jēga izvēlēties hybridtehnologiju, jā tā rīt būs dinozaurs tāpat kā dīzelis, un pietam vēl toyotu, nu neesiet taču stulbi mazohisti, ja galīgi pie dirsas ar ko braukt var tacu iegādāties kaut opeli.

Sigulis 23.novembris 2019 0:15
3 0 Atbildēt

Pirmkārt cena smagi par lielu, šādā cenu kategorijā grūti iedomāties mazohistu kurš pirktu Rav, otrkārt, tiem elektro hibrīda motoriem ir pretīga īpašība izspolēt, jo katra ass dzīvo savu dzīvi, un zinu ko runàju jo 5 gadus nobraukāju ar RX hibrīdu, un sajūtas nav no patīkamākajām

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti