Atrod 30 gadus vecu Volgu bez nobraukuma un četras kastes šņabja (+ FOTO) 48

 

Foto: Ekrānšāviņš no Motor.ru

iAuto | 20.decembris 2019 5:28

Kādā garāžā Krievijā uzieta “laika kapsula” no padomju laikiem – pirms 30 gadiem ražots automobilis Volga un četras kastes spirtotā dzēriena Russkaja Vodka.

Krievu izdevums Motor.ru vēsta par kādu interesantu atradumu, ko aprakstījis interneta blogeris Roma Urraco. Tā ir garāža, kur uzglabājies 1989.gadā ražots automobilis GAZ-2410. Ar automašīnu savulaik braukts, taču nedaudz (odometrs noskaitījis 844 km), turklāt pēdējos 20 gadus tā nostāvējusi bez kustības.

Volgas bagāžniekā atrastas četras kastes ar 80.gados ražotu degvīnu Russkaja Vodka, bet cimdu nodalījumā – zviedru grupas Katz kasete, ko rūpnīca iekļāva komplektā, lai īpašnieks varētu pārbaudīt audio sistēmas darbību. Mašīnā bijusi arī servisa grāmatiņa ar atzīmi par automobiļa iegādi, magnetolas instrukcija, nelietots rezerves ritenis un rūpnīcas instrumentu komplekts. Kā raksta blogeris, uzreiz pēc pirkuma īpašnieks veicis pretrūsas apstrādi ar tolaik populāro līdzekli Buvanol, bet Vatra cigarešu paciņas salonā ievietotas, mēģinot pasargāt sēdekļus no kodēm.

Par deficīta laikiem liecina arī atrastās spirtotā dzēriena kastes, maiss ar iebiezināto pienu, kā arī liels daudzums ar rezerves detaļām, ko īpašnieks sagādājis domājot par priekšdienām.

Volga GAZ-2410 ir parastās GAZ-24 modernizētā versija, ko ražoja no 1985. līdz 1992.gadam. Motortelpā tai atradās 2,4 litru 100 Zs bezīna motors, kas darbojās komplektā ar četru pakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Pavisam tika izlaisti 417 481 eksemplārs.

 
48 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Reifenbreners 20.decembris 2019 9:07
45 5 Atbildēt

Tas ir Movils, konservants uz naftas produktu bāzes - izžūstot izveido uz virsmas izturīgu elastīgu plēvi, krievu laikos to pūta iekš sliekšņiem, dažs labs pirms ziemas mašīnām pārklāja ar to no ārpuses sliekšņus, durvju apakšējo daļu, bet pavasarī ar benzīnu nomazgāja. Buvanols - rūsas pārveidotājs uz ortofosforskābes bāzes.

AnsisR 20.decembris 2019 9:20
29 108 Atbildēt

Tam sūdam arī bez nobraukuma ir tikai tolmeta vērtība.

Kanibaals 20.decembris 2019 8:15
25 11 Atbildēt

Ar buvanolu diez vai, drīzāk nigrol.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti