Krievu elektromobilis Monarh – vēl viens nereāls autobūves projekts (+ FOTO) 16

 

Foto: Ekrānbilde no Facebook.com/ukraine25/posts/947297408997324

iAuto | 1.janvāris 2020 9:00

Sociālajos tīklos publicēti krievu elektromobiļa Monarh attēli, ko uzņēmis kāds Facebook lietotājs. Tas ir nepabeigts prototips, taču projekta autori jau tagad atzīst, ka bez papildu investīcijām tālākas virzības nebūs.

Krievijā ir papilnam ar autobūvi saistītu ideju, kas izčākstējušas kā ziepju burbuļi. Grandiozākais no tiem ir luksusa klases limuzīns Aurus ar pamatīgu atbalstu no valsts un arābu investoru puses un lielām cerībām, ka „beidzot izdosies”, taču arī šajā gadījumā aizkavēšanās ir pamatīga un vēl nav zināms, kas no visa solītā tiks izpildīts.

Ir arī mazāka izmēra projekti , piemēram, Novosibirskas uzņēmēja ideja par luksuss klases elektromobili Monarh (Монарх). Viss sākās cerīgi: vasarā tika prezentēti datorgrafikas attēli un pastāstīts par projektu, proti, Monarh elektromobili tiks izgatavoti uz pašu izstrādātas platformas, būs pieejami ar vienu vai vairākiem elektromotoriem, piedziņu vienas vai abu asu riteņiem.

24.decembrī vajadzēja notikt prototipa prezentācijai Maskavā, taču automobilis tā arī palika Novosibirskā, īpašniekam nespējot samaksāt transporta izdevumus loģistikas firmai.

Sociālajos tīklos ievietotie attēli atklāj pagalam nepievilcīgu ainu: prototips izgatavots lielā steigā un ļoti pavirši, ik uz soļa redzami nepabeigti risinājumi, vadu gali, metinājuma šuves. Salons ir nepabeigts un bez apdares paneļiem, toties ar ādas sēdekļiem, ko grezno Monarh logotips. Ne priekšējās, ne aizmugures optikas automobilim nav, tāpat kā solītās pašu izstrādātās spēka iekārtas – tā vietā atrodama pavirši iemontēta iekārta no lietota Nissan Leaf.

Projekta autors, Novosibirskas uzņēmējs Aleksejs Ponomarenko atzinis, ka bez papildu investīcijām nekas nesanāks. Pirmajai kārtai nepieciešami 14,7 miljardi rubļu (20,6 miljoni eiro), bet visa projekta realizācijai – 30 miljardi (43,3 miljoni eiro). 

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Komunistiskais iauto novēl LAimīgu Jauno Gadu 1.janvāris 2020 9:39
41 10 Atbildēt

Būtu labāk par Andri Dambi kādu publikācjju uztaisījuši. Bet nē, šajā portālā labāk pārpublicē kādu krievu kakuci.

Kanibaals 1.janvāris 2020 12:08
28 6 Atbildēt

Baigais jau nu dizains, nokopēts Porsche.

imzz 1.janvāris 2020 11:07
11 3 Atbildēt

Laikam cerēja, ka kāds koncerns nopirks dizainu. Grūti iedomāties, ka kāds pirktu entuziasta izgatavotu ielas auto , pat, ja auto dabūtu sertifikāciju.

Kas tad nodrošinātu garantiju un remontu ? Entuziasts pats, vienā vietā, un tikai tikmēr, kamēr ir dzīvs , vesels un nav aizņemts ar ko citu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti