Tesla Model Y tirdzniecībā jau nākammēnes 40

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 27.janvāris 2020 14:39

Tesla kompaktais krosovers Model Y tirdzniecībā dodas krietni ātrāk par noteikto laiku, kas nozīmē, ka ASV pircēji to ieraudzīs jau februārī.

ASV elektroautomobiļu ražotājam Tesla izdevies kas tāds, ko pēdējo gadu laikā reti kad iznācis dzirdēt, proti – jaunais modelis pie pircējiem dodas nevis ar novēlošanos, kā tas bija parasti, bet gan krietni ātrāk par nolikto laiku.

Kā vēsta izdevums Teslarati, pirmos krosovera Model Y eksemplārus kompānija klientiem sāks piegādāt jau pēc dažām nedēļām, patīkami pārsteidzot tos, kas pēc Tesla iepriekšējiem paziņojumiem savus pasūtītos automobiļus cerēja saņemt vien vasaras vidū.

Vispirms pie savām mašīnām tiks tie pircēji, kas pieteicās 61 000 dolāru (cena ASV) vērtajai Model Y Performance, kas kļūs par dārgāko šī modeļa versiju. Vēlāk sāksies arī cenu ziņā vispievilcīgākās un ar mazāk ietilpīgu akumulatoru apgādātās Model Y Standard (no 39 000 dolāru) piegādes.

Tirgus eksperti prognozē, ka līdz ar Model Y ienākšanu tirgū nedaudz saruks pieprasījums pēc tehniski līdzīgā un Tesla populārākā modeļa - sedana Model 3.

 

 
40 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janeks90 27.janvāris 2020 16:30
8 1 Atbildēt

Tāpēc arī cenas atšķirās, jo baterija ir dārgākā komponente elektroauto. Tiem kuriem nevajag lielo dārgo bateriju pērk mazo par mazāku naudu. Loģiski

Kanibaals 27.janvāris 2020 21:54
8 0 Atbildēt

Kā teica Timrots, ja tev uz ceļa beidzas degviela tad tu esi lohs. Tas pats ir arī ar elektro.

Laaciz 27.janvāris 2020 15:41
7 7 Atbildēt

Izskatās pēc izstieptas jaunās Ford Puma. Un šītā mazākas baterijas pārdošana (līdz ar to mazāka attāluma) par mazāku naudu ir smieklīga. Baterijai jābūt ir vienādai. Tas ir tā pat kā pārdot Golfu pa 30K ar 50L tanku, bet pa 25K pārdot ar 35L tanku. Golfa gadījumā tas būtu absurds un smaga finansiāla neveiksme, bet elektro gadījumā visi fani čurā karstu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti