Cadillac iepazīstina ar jauno Escalade (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.februāris 2020 11:59

Aizokeāna luksuss automobiļu ražotājs Cadillac prezentējis jaunās paaudzes Escalade – gandrīz 5,4 m garu apvidus auto ar 38 collu OLED displeju, Super Cruise pusautomātisko braukšanas sistēmu un jaunu 281 Zs dīzeļdzinēju.

Jaunais Cadillac Escalade izgatavots uz jaunas platformas un lielāks par savu priekšteci. Septiņvietīgais automobilis ir 5382 mm garš, 2059 mm plats un 1948 mm augsts. 3071 mm riteņu garenbāze ļauj brīvi izvietoties arī aizmugures pasažieriem, bet 722-3089 litru bagāžas nodalījumam būs grūti piemeklēt kravu, ko šis “dinozaurs” nespētu aizvest.

Vizuāli jaunais Escalade izceļas ar jaunu radiatora resti, ko grezno hromētas, horizontāli novietotas ribas, vertikāli iestrādātiem dienas gaitas luktiriem un 22 collu riteņu diskiem.

Salons pārsteidz ar milzīgu, izliektu multimediju/informācijas sistēmas ekrānu. OLED displejam ir 38 collu izmērs ar pikseļu blīvumu, kas divas reizes pārsniedz 4K televizoros izmantoto. Automātiskās pārnesumkārbas pārslēgs centrālajā tunelī aizstāts ar izvēles selektoru.

Escalade komplektācijā ietilpst moderna Surround Vision 360 grādu apkārtskata sistēma, kā arī nakts redzamības funkcija, kas tumsā atpazīst objektus, dzīvniekus un gājējus, pārraidot attēlu kopā ar ceļa apveidu uz automašīnas mērinstrumentu paneli. Aprīkojumu papildina trīs zonu klimatkontrole, panorāmas jumts un salona spogulis, kas parāda attēlu no aizmugures kameras.

Aizmugures pasažieriem paredzēti 12,6 collu multimediju ekrāni (piemaksa), bet dārgākās versijas tiek komplektētas ar 36 skaļruņu AKG Studio Reference audio sistēmu.

Par piemaksu var pasūtīt Air Ride pneimatisko piekari, kas automātiski regulē klīrensu atkarībā no iekrautās kravas. Atstatumu līdz ceļa virsmai var pazemināt arī tad, ja jāiekrauj kāds smagāks priekšmets vai jānodrošina labāka aerodinamika, braucot lielā ātrumā, savukārt pārvietojoties pa sliktiem ceļiem noderēs iespēja, kas nodrošina maksimālo augstumu.

Super Cruise pusautomātiskā vadības sistēma darbojas uz automaģistrālēm, kontrolē stūres iekārtu, bremzes un akseleratoru. Sistēma prot arī nomainīt joslu, piemēram, tad, kad jāveic apdzīšana.

Escalade motortelpā atrodas 6,2 litru benzīna dzinējs, kas attīsta 426 Zs un darbojas kombinācijā ar 10AK. kā alternatīva paredzēts pilnīgi jaunais 3,0 litru turbodīzeli ar 281 Zs un 623 Nm.

Cadillac Escalade tiks ražots Ārlingtonas rūpnīcā, kas atrodas Teksasas štatā. Tirgū to gaida 2020.gada rudenī.

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LMT 5.februāris 2020 21:38
4 0 Atbildēt

Būs uz iauto gada auto?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti