BMW 5. un 7.sērijas elektriskās versijas spēs nobraukt 700 km 3

 

BMW Power BEV Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 29.februāris 2020 12:41

BMW tuvāko gadu laikā sola 5. un 7.sērijaselektriskās modifikācijas, kas bez papildu uzlādes spēs nobraukt līdz pat 700 km.

Vācijas autobūves kompānija BMW tuvāko divu trīs gadu laikā sola laist klajā 5. un 7.sērijas elektriskās modifikācijas, kas būs piemērotas arī lielu atstatumu veikšanai.

Vācu izdevums Handelsblatt vēsta, ka BMW elektriskā septītā sērija (G12) tirgū dosies 2022.gadā, bet piektās sērijas elektroversija uz konveijera stāsies gadu vēlāk. Abi jaunumi tiks ražoti kopā ar minēto sēriju benzīna, dīzeļa un hibrīda modeļiem. Visi elektrificētie BMW iegūs piektās paaudzes eDrive tehnoloģiju un atkarībā no izvēlētā akumulatora spēs nobraukt līdz pat 700 km bez papildu uzlādes.

Pērn BMW parādīja konceptu BMW Power BEV. Uz 5.sērijas sedana bāzes izveidotais koncepts bija apgādāts ar trim elektromotoriem un 45 kWh akumulatoru. Sistēmas kopējā jauda bija 720 Zs (1150 Nm), kas 100 km/h ļauj sasniegt mazāk nekā 3 sekundēs. Toreiz vācu kompānija apgalvoja, ka sērijveida ražošana šim automobilim netiek plānota.

Jaunie laiki BMW elektromobiļu jomā sāksies ar krosoveru iX3 (2020.gada decembris). Krosovers būs komplektēts ar vienu elektromotoru, kas attīstīs 286 Zs (400 Nm), bet 74 kWh akumulators bez iegriešanās uzlādes stacijā ļaus nobraukt aptuveni 440 km.

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Asaris 1.marts 2020 9:23
4 2 Atbildēt

700km uz testa stenda?

msh 1.marts 2020 20:09
2 0 Atbildēt

Nē, tikko no dīlera izdzīti, siltā pavasara laikā, ar zemas rites vasarenēm, bezvējā vai ar ceļavēju...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti