Eiropā ir 298 auto un to detaļu rūpnīcas; darbs atsākas pamazām 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 7.maijs 2020 11:14

Eiropā ir 298 rūpnīcas, kas ražo automašīnas vai motorus, 196 atrodas Eiropas Savienībā.

Gandrīz trīs simti rūpnīcu Eiropā nodarbojas ar automašīnu vai to detaļu ražošanu. Kopš marta vidus šie uzņēmumi bija slēgti vidēji 29 darba dienas un, lai arī darbs tajos pakāpeniski atsākas, jau tagad Covid-19 pandēmijas izraisītās dīkstāves dēļ saražots par 2,3 miljoniem vienību mazāk – tā liecina jaunākā Eiropas Autoražotāju asociācijas (ACEA) apkopotā statistika.

ACEA informācija atklāj, ka 143 rūpnīcas Eiropā nodarbojas ar vieglo automašīnu ražošanu, 38 izgatavo vieglos komerctransportlīdzekļus, 58 – kravas transportu, bet 71 rūpnīca specializējas motoru ražošanā.

Eiropas Savienībā autonozarē strādā 13,8 miljoni eiropiešu, kas veido 6,1% no visām bloka darbavietām. Transportlīdzekļu aplikšana ar nodokli valdībām lielākajos Eiropas tirgos ienes 440 miljardus eiro, un automobiļu rūpniecības apgrozījums pārsniedz 7% no ES iekšzemes kopprodukta.

Patlaban autobūvē nodarbinātās rūpnīcas strādā ar samazinātu jaudu, taču rosība pamazām atgriežas.

Automašīnu ražošanu dažviet Eiropā atsākuši vai tuvākajās dienās atsāks tādi autoražotāji kā Volkswagen, Škoda, Seat, Toyota, Nissan, Ford, Fiat Chrysler Automobiles, Rolls-Royce, Bentley, Opel, Daimler un citi.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
X 7.maijs 2020 15:52
4 0 Atbildēt

Ļoti iespējams tiem uzņēmumiem iet tik smagi, jo tajos strādā tādi pabiras, kā Tu!

Sandvik 7.maijs 2020 11:41
1 2 Atbildēt

Ļoti neprecīzi dati. Latvijā nekas nav uzrādīts.

WALA 7.maijs 2020 12:11
1 0 Atbildēt

man ar izskatās ka ACEA būs apkopojuši Xzin ko, tikai ne detaļu ražotājus, moš tos ražotājus kas ir kaut kādi aktīvie biedri ???

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti