Atkal smaga avārija - liktenis vēlreiz pārbauda savulaik smagi cietušo autosportistu Dzanardi 1

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lxznr

Nozare.lv | 21.jūnijs 2020 19:02

Bijušā Itālijas Pirmās formulas braucējs un paralimpiskā čempiona itālieša Alesandro Dzanardi ārsti, kuri aprūpē komā pēc šausminošā ceļu satiksmes negadījuma esošo sportistu, izsaka "cerību", ka viņš varētu izveseļoties.

Sjēnas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļas vadītājs Sabīno Skoleta svētdien paziņoja, ka tas ir iepriecinoši, ka Dzanardi dzīvībai svarīgās funkcijas ir bijušas stabilas divas dienas pēc kārtas.

"Mēs uzticamies viņa [...] iespējai izveseļoties, mēs visi esam cerību pilni. Viņš ir

lielisks sportists, viņš to ir parādījis, un tāpēc mēs ceram, ka viņš to pierādīs arī šajā izaicinošajā situācijā," viņš sacīja žurnālistiem.

"Pozitīvi ir tas, ka, jo vairāk laika iet, jo ilgāku laiku viņa stāvoklis paliek stabils, kas nepārprotami dod mums cerību," sacīja Skoleta, piebilstot, ka Dzanardi tagad ir daudz labākā stāvoklī nekā tad, kad ieradās slimnīcā.

Tomēr jau iepriekš bija atskanējuši arī brīdinājumi, ka "vispārējās stabilitātes pašreizējie apstākļi joprojām neļauj izslēgt arī nevēlamu notikumu iespējamību".

Jau ziņots, ka 53 gadus vecais itālis guvis smagas galvas traumas pēc sadursmes ar pretimbraucošu kravas automašīnu, kad viņš ar savu trīsriteņu braucamo devās no viena Toskānas ciemata Pjencas uz Sankviriko d'Orču.

Dzanardi kopš piektdienas atrodas mākslīgi izraisītā komā un ir pieslēgts mākslīgās elpināšanas sistēmai.

Piektdien pēc gandrīz trīs stundas ilgas "neiroķirurģiskās un sejas un žokļu sejas ķirurģijas" viņu operējušais Džuzepe Olivēri teica, ka Dzanardi sadragājis visus sejas kaulus.

Iespējamie smadzeņu bojājumi varēs tiks novērtēti tikai pēc viņa pamošanās, taču vismaz līdz pirmdienai - otrdienai sportists atradīsies komā.

Olivēri arī sacīja, ka, iespējams, ir apdraudēta Dzanardi redze: "Avārija viņam noteikti varētu atstāt sekas uz redzi."

Dzanardi, kura mīļākā dziesma, kā tiek apgalvots, ir "Queen" izpildītā "Don't Stop Me Now" ("Neapturiet mani tagad"), ir pazīstams ar savu saulaino attieksmi un cīņassparu.

2001.gada 15.septembrī divkārtējā CART čempiona Dzanardi mašīnā šīs sērijas sacensībās Vācijā, dodoties ārā no boksiem, apmēram ar 320 kilometru stundā lielu ātrumu ietriecās Aleksa Taljāni auto. Taljāni avārijā neguva nopietnus savainojumus, taču Dzanardi dzīvība vairākas dienas bija apdraudēta. Ārstiem izdevās glābt viņa dzīvību, tomēr sportists zaudēja abas kājas.

Jau nākamajā gadā pēc avārijas viņš bija atpakaļ trasē un 2007.gadā pievērsās parasportam. Itālis pēdējās divās paralimpiskajās spēlēs izcīnījis četras zelta un divas sudraba medaļas sacensībās ratiņkrēslā, un mērķēja arī uz Tokijas paralimpiskajām spēlēm. Viņš ir arī divpadsmitkārtējs pasaules čempions.

Laika posmā no 1991. līdz 1999.gadam Dzanardi piedalījās 41 Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacīkstē, pārstāvot "Jordan", "Minardi", "Lotus" un "Williams" komandas.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 23.jūnijs 2020 11:03
4 0 Atbildēt

Atceros, ka vienā iauto reklāmrakstā viens tāds pats paraolimpietis reklamēja "sportisku" auto, ar kuru var sportot pa koplietošanas ceļiem. un tad nodarboties ar paraolimpiskajām spēlēm.

iauto.lv/zinas/pasaule...0-000-r-modeli

p.s.

es nesmejos par paraolimpiešiem, tomēr, jāatceras, ka uz ielas noteikumi rakstīti ar asinīm un līķiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Brabus 930 S – hibrīds ar 930 Zs jaudu un 4,4 l patēriņu uz 100 km (+ FOTO) 2

Vācijas tūninga uzņēmums Brabus pieteicis jaunāko modeli, sedanu Brabus 930 S, kas var lepoties ar modeļa indeksam atbilstošu zirgspēku skaitu. Lasīt vairāk

 

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 32

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

B10, XTL, HVO – Vācijā no aprīļa jauni dīzeļdegvielas veidi; autovadītājiem jābūt apdomīgiem 11

No aprīļa Vācijas degvielas uzpildes stacijās kļūst pieejama dīzeļdegviela ar apzīmējumiem B10, XTL, HVO. Autovadītāju uzmanība tiek vērsta uz to, ka nebūt ne katrs auto ir piemērots darbināšanai ar jauno degvielu. Lasīt vairāk

 

Pēdējie 150 - BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā 13

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti