Renault Spider - Renault Classic kolekcija (+ FOTO) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 2.jūlijs 2020 14:55

Renault Spider ir sporta automašīna, kura sniedza spēcīgu un neaizmirstamu braukšanas pieredzi. Jau 1995. gadā, kad auto tika prezentēts Ženēvas auto izstādē, Spider izraisīja pārsteigumu un izbrīnu. Renault Sport izstrādātā automašīna atsaucās uz Alpine līniju un tā bezkompromisa modeļiem.

RENAULT SPORT SPIDER

Virsbūves slaidais, bet robustais siluets, kā arī plūstošās un izteiktās līnijas liecināja par spēku un eleganci. Centrāli aizmugurē novietotais dzinējs un vieglais alumīnija šasijas rāmis garantēja prieku, braucot pa ceļu, savukārt uz sacīkšu trasēm to nodrošināja Spider Trophy versija. Atbilstoši rodsteru tradīcijai, Spider deva priekšroku vienkāršam un tikai pašam nepieciešamākajam aprīkojumam – sporta sēdekļi, virsbūves stiprinājumi, stūres pastiprinātāji, ABS sistēmas vai apsildes neesamība atspoguļoja atsauci uz autosporta pasauli. Auto arī izcēlās ar savu efektivitāti: tam bija Alpine A610 sniegums ar Twingo modeļa vieglo svaru. Automašīna sniedza spēcīgu pieredzi paātrinājuma, bremzēšanas laikā un unikālu saķeres sajūtu, kas neprasīja tiks daudz līdzekļu kā luksus klases sporta auto.

Renault Spider „Saute-vent” ” (bez vējstikla)

Izlaiduma gads: 1995

Dzinējs: 4 cilindru, rindā 1 998 cm3, 150 ZS pie 6000 apgr./min

Transmisija: aizmugurējā piedziņa – 5 ātrumu pārnesumkārba + atpakaļgaitas pārnesums

Bremzes: disku bremzes uz četriem riteņiem

Izmēri: garums: 3,81 m, platums: 1,83 m, svars: 930 kg

Maksimālais ātrums: 210 km/h

RENAULT SPIDER AR VĒJSTIKLU 1999

Gadu pēc tam, kad Ženēvas auto izstrādē tika prezentēta versija bez vējstikla, Renault piedāvāja tikpat sportisku Spider versiju ar klasisko vējstiklu. 1995. gadā prezentētais Spider bija bezkompromisa sporta automašīna. Vējstikla vietā tam bija mazs spoileris-plūsmvirzis, kurš izcēla plūstošo un zemo virsbūves līniju. Šis aerodinamiskais risinājums aizsargāja pret gaisa plūsmu vai nelielu lietu, taču tas bija nepietiekams drošības līdzeklis, ņemot vērā tipiskus ekspluatācijas apstākļus – braucot lielā ātrumā, bija jālieto ķivere. Lai nedaudz “civilizētu” šo stipri vienkāršoto automašīnu (bez apsildes, ABS vai stūres pastiprinātāja), gadu vēlāk Renault piedāvāja versiju ar vējstiklu. Papildus labākai aizsardzībai, tas ļāva uzstādīt mīkstu jumtu aizsardzībai pret lietu.

Izņemot minētās atšķirības, abas automašīnas bija identiskas: viena aprīkojuma versija, alumīnija šasijas rāmis, uz augšu atveramās durvis, virsbūves drošības stiprinājumi. Centrāli novietotais dzinējs joprojām bija no Clio Williams. Tas Spider versijai sniedza ļoti izdevīgu svara un jaudas attiecību. Šis automobilis sniedza tīru sporta braukšanas prieku, ko tā cienītāji ļoti augstu novērtēja. Vējstikla uzstādīšana automašīnai neatņēma sākotnējo raksturu.

Renault Spider ar vējstiklu

Dzinējs: 4 cilindru, rindā 1 998 cm3, 150 ZS pie 6000 apgr./min

Transmisija: aizmugurējā piedziņa – 5 ātrumu pārnesumkārba + atpakaļgaitas pārnesums

Bremzes: disku bremzes uz četriem riteņiem

Izmēri: garums 3,81 m – platums 1,83 m – svars 965 kg

Maksimālais ātrums: 210 km/h

RENAULT SPIDER TROPHY

Kopš Renault 8 Gordin kausa izcīņas, kura sākās 1966. gadā, Renault vienmēr ir bijis tā paša modeļa sacīkšu iniciators. Spider Trophy ir lielisks šī stāsta apliecinājums. 

Spider, kuram bija 2 litru Clio Williams dzinējs, kas novietots šķērsām pirms aizmugurējās ass, nekavējoties reaģēja uz vadītāja komandām, pateicoties 150 ZS jaudai un masai, kas nepārsniedza 900 kg. Renault Sport direktors Kristiāns Koncens nolēma īstenot Spider Trophy projektu 1995. gada sezonā, par pamatu ņemot modeli, kas vēl nebija apstiprināts braukšanai pa ceļiem.

Trophy versijā, kas ir tuva sērijveida modelim, tika ieviestas nozīmīgas dzinēja modifikācijas. Tā jauda tika palielināta līdz 180 ZS, pateicoties tam, ka tika izmantota speciāli izstrādāta iesmidzināšanas sistēma un transmisija ar 6 ātrumu izciļņu pārnesumkārbu. Bremzes ar diviem neatkarīgiem sūkņiem, ko kontrolē no kabīnes, ļāva vadītājam mainīt Spider Trophy iestatījumus un pilnībā izmantot automašīnas stingrā šasijas rāmja priekšrocības.

Modelis, kas ražots limitēta 90 eksemplāru sērijā, iezīmēja Eiropas “F1” pasaules čempionāta sacīkšu atklāšanu.

Renault Spider Trophy

Izlaiduma gads: 1995

Dzinējs: 4 cilindru, 1998 cm3 / 180 ZS

Transmisija: 6 ātrumu izciļņu pārnesumkārba

Piedziņas pārnese: aizmugurējā piedziņa

Izmēri: garums: 3,79 m, platums: 1,83 m, svars: 850 kg

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 2.jūlijs 2020 15:55
3 2 Atbildēt

Renault ir slavena autosporta vēsture. Ja mēs ņemam Pasaules Nopietnākos turnīrus, tad Renault ir

12 kārtējie Formulas 1 čempioni, vienu reizi uzvarēja 24 stundu Lemānā, Tāpat, renault ir izveidojuši E - Formulu, kurā brauc ar elektro auto ( Reņiem).

Salīdzinajumā no visiem vācu mēsliem, vairāk uzvaru ir tikai Porshe, zaudē Mercedes, audi, bet geju auto - BMW ir izcīnījuši tikai 3 čempiona titulus - Formula drift - 2 un 24 stundu Lemānā 1.

viencexperc 2.jūlijs 2020 15:57
2 2 Atbildēt

Es ņemu pasaules līmeņa, nopietnus turnīrus. Daugavpils drifta čempionātu neskaitot.

Vojādžeru klubs 3.jūlijs 2020 10:28
1 1 Atbildēt

Jā, Reņi iekš F1 noteikti saliek USA ražotos dranduļetus

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti