Renault atklāj pirmo 100% elektroautomobiļu pilsētu Francijā 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Renault | 24.jūlijs 2020 10:14

Pilsētas Apī iedzīvotāji Arjēžas departamentā, kas ir viena no izolētākajām Francijas pilsētām, pateicoties jaunajam Renault ZOE, pāriet uz elektriskajām automašīnām.

Elektriskās mobilitātes attīstība pēdējos gados ir kļuvusi par nozīmīgu sociālo jautājumu. Ir cerības izveidot labāku un zaļāku pasauli, kur kādu daļu no tās veidotu arī elektromobilitāte.

Lai parādītu, ka pāreja uz elektriskajām automašīnām ir iespējama un pieejama ikvienam, Renault sadarbībā ar Publicis ir izstrādājis plānu, kurš paredz izveidot pirmo 100% elektroautomobiļu pilsētu Francijā. Šī pilsēta ir Apī. Trīs gadus Arjēžas departamenta pilsētiņas iedzīvotāji varēs pārvietoties ar jaunajiem Renault ZOE modeļiem un dalīties iespaidos.

Ja Apī iedzīvotāji, kuri veido vienu no visizolētākajām kopienām, var izmantot elektromobilitātes priekšrocības, tas nozīmē, ka to var paveikt teju vai ikviens. Viņu pieredze un iespaidi  veidos jaunu nodaļu Francijas pilsētu un ciematu vēsturē – ja šī pilsēta var pārslēgties uz elektriskā transporta izmantošanu, kāpēc gan to nevarētu citi?

Elektromobiļi vairs nav raksturīgi tikai lielajām pilsētām. Tie ir sastopami visur. Turklāt Francijā turpina attīstīties uzlādes infrastruktūra. 2020. gada pirmajā ceturksnī elektrisko transportlīdzekļu tirgus Francijā trīskāršojās.

Renault, kas pēdējo 8 gadu laikā ir bijis šī dinamiskā tirgus augšgalā, apliecina savu līdera pozīciju Francijā, laižot klajā jauno ZOE – pārdotāko flagmani, kurš ir kļuvis par segmenta etalonu ar vairāk nekā 100 000 pārdotajām vienībām.

Ja tas ir iespējams Apī, tas ir iespējams jebkur!

Pirmo reizi Renault, trīs gadu laikā, nodrošinās katrai pilsētas mājsaimniecībai jauno ZOE. Uzņēmums pilsētā uzstādīs visu nepieciešamo uzlādes infrastruktūru. Tāpat būs pieejami trīs publiskie maksas uzlādes punkti.

Jaunais ZOE, kura kilometrāžas diapazons WLTP ciklā ir līdz 395 km un kuru var uzlādēt 150 km nobraukumam jau 30 minūšu laikā, ir ideāls auto šim projektam, lai parādītu  daudzās elektromobilitātes priekšrocības.
 
Renault šo oriģinālo un inovatīvo plānu Apī ieviesa šī gada 21. jūlijā un projektā atklāšanā piedalījās pilsētas mērs, vietējo iestāžu ierēdņi, kā arī šajā projektā iesaistītie Renault pārstāvji.

Renault sekos līdzi jauno ZOE lietotājiem, lai sniegtu atbalstu pārejā uz pilnībā elektrisko transportu.

Ar šo plānu Renault izvirza sev īstenu izaicinājumu – mainīt robežas un lauzt stereotipus  par elektromobilitāti. Apī iedzīvotāji kļūs par šī izaicinājuma vēstniekiem, lai pierādītu, ka pāreja uz elektrisko transportu ir vienkārša un nesarežģīs ikdienas dzīvi.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 25.jūlijs 2020 14:52
1 0 Atbildēt

"Pilsētas Apī iedzīvotāji Arjēžas departamentā," Appy, en Ariège, Pirenejos, netālu no robežas ar Spāniju.

Neatradu, cik tur cilvēku tagad dzīvo, bet 2007. gadā bijuši veseli 23. Tā, ka Renault dāsnums ne cik dārgi neizmaksāja ;)

www.map-france.com/Appy-09250/population-Appy.html

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO)

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti