Tesla iekļūst avārijā kamēr vadītājs skatās filmu (+ FOTO) 25

 

Foto: Ekrānbilde no Motor.ru

iAuto | 28.augusts 2020 5:31

ASV, Ziemeļkarolīnā, Tesla Model S sedans ar ieslēgtu autopilotu ietriecies policijas auto. Autovadītājs tikmēr skatījies filmu automašīnas multimediju sistēmas ekrānā.

ASV notikusi avārija, kurā tiek vainota Tesla Autopilot sistēma – autonomā režīmā braucošais elektroautomobilis nespēja atpazīt policijas auto un ietriecās tajā lielā ātrumā. Novērst sadursmi nespēja arī Model S vadītājs, jo izrādījās, ka viņš tajā laikā skatījies filmu automašīnas multimediju sistēmas ekrānā.

Mediji vēsta, ka policists bija apstājās uz ceļa, lai palīdzētu citam ceļu patruļas darbiniekam, kurš bija iekļuvis negadījumā. Šajā laikā Tesla iebrauca policijas automašīnā, kuru trieciens uzmeta kādai citai netālu novietotai automašīnai.

Abi policisti no trieciena nokrita zemē, taču, atšķirībā no automašīnām, gandrīz netika ievainoti: policijas patruļauto tika sadauzīts priekšējais buferis, lukturis un spārns, bet otrs likumsargu auto zaudēja kreiso aizmugures riteni, kamēr spārns un durvis tika sabojātas no sadursmes ar otru mašīnu un kokiem.

Vēlāk Tesla Model S vadītājs atzina, ka viedtālrunī ieslēdzis filmu un pilnībā nodevies tās baudīšanai, kamēr elektroautomobiļa vadība tika atstāta autopilota ziņā.

Būtiski, ka Model S bija uzstādīta pirmā līmeņa autonomās braukšanas sistēma, kas nekad nebija atjaunināta.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nezinu 28.augusts 2020 9:52
17 6 Atbildēt

ko dotu atjauninājums, bet ja nebūtu blenzis ekrānā un vadītu auto - nebūtu ietesis stāvošā auto.

Domāju, ka pienācis laiks tiesas procesiem pret Masku, kura kompānija ļauj noziedzīgi novērsties no auto vadīšanas brauciena laikā (filmas), tāpat arī nenodrošinot autopilota sistēmas piespiedu atjaunināšanu. Lieta tiesā jāiesniedz cietušai pusei un tā lieta aizies.

Pļurkt 28.augusts 2020 10:18
11 2 Atbildēt

Kāda nozīme bija vai nebija autopilots - rezultāts visiem dročītājiem un porņuku vērotājiem ir pilnīgi identisks = cita auto dirsā!

tiešām 28.augusts 2020 12:50
8 1 Atbildēt

esi tik neattapīgs? lasot ziņas telefonā, tu pārkāp likumu, bet skatoties filmas auto izklaides sistēmā, tu izmanto standarta funkcionalitāti. Vadītājam rodas iespaids, ka tas ko viņš dara, ir droši.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti