Čehu autoizstādē „melnais milzis no Latvijas” 21

 

Foto: Ekrānbilde no idnes.cz/auto

iAuto | 30.augusts 2020 5:09

Prāgā notiek autoizstāde ar 30 marku piedalīšanos. Viens no eksponātiem ir arī „melnais milzis no Latvijas” - Dartz Motorz izgatavotais apvidus auto Black Stallion.

Reklamējot Autoshow Praha izstādi, organizatori kā vienu no interesantākajiem eksponātiem izcēluši pēc čehu kompānijas Euphoria Trade pasūtījuma izgatavoto Black Stallion apvidus auto. Latvijas kompānijas Dartz Motorz jaunums tiek pieteikts kā „Latvijas monstrs” un „melnais milzis no Latvijas”. Abi epiteti atbilst patiesībai, jo Dartz Black Stallion ir gana iespaidīgs, lai piesaistītu ikviena apmeklētāja uzmanību.

Pieejamā informācija liecina, ka automašīna radīta 2019.gadā. Tā izgatavota uz amerikāņu Hummer H2 bāzes, bet virsbūvei izmantoti oglekļa šķiedras-kevlara kompozīta paneļi, kas pārklāti ar vairākiem matētas lakas slāņiem. Dartz ražojums izceļas ar Bomber Spirit „helikopteru sērijas” emblēmām, kas grezno motora pārsegu, riteņu diskus un degvielas tvertnes vāciņu. Tā ir tematika, kas veltīta Igoram Sikorskim, kurš 1913. gadā uzbūvēja četru dzinēju divplāksni C-21. Salona apdarei izmantota aligatora un dzeloņrajas āda, bet oranžais tonis aizgūts no pazīstamā modes nama Hermes.

Dartz Prombron Black Stallion motortelpā atrodas četrlitrīgs 558 Zs V8 motors ar divām turbīnām un Mercedes-Maybach GLS 600 EQ Boost Boost tehnoloģija ar 48Velektrisko sistēmu un starterģeneratoru dažu desmitu papildu zirgspēkiem.

2019.gada nogalē ražotājs ziņoja, ka 2020.gadā tiks izgatavoti vēl trīs Black Stallion eksemplāri, turklāt pircējs var izvēlēties vai bāzes modelim izmantot amerikāņu Hummer vai kādu no vācu Mercedes-AMG modeļiem.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 30.augusts 2020 6:12
9 7 Atbildēt

Kas tas par nožēlojamu pimpīti saplēstos džinsos?

6.15 30.augusts 2020 6:17
5 0 Atbildēt

Skaistules vīrs un autiņa īpašnieks

Xm2 30.augusts 2020 20:49
5 2 Atbildēt

Tā gan es nesaku, vienkārši tu esi tipisks dirsējs, un tas ir fakts.

Kamēr sava auto foto šeit neievietosi, vari pat neturpināt komentet, jo viss ko tu sak ir tikai tavas iedomas, nevis reāli pārbaudītas lietas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti