Čehu autoizstādē „melnais milzis no Latvijas” 21

 

Foto: Ekrānbilde no idnes.cz/auto

iAuto | 30.augusts 2020 5:09

Prāgā notiek autoizstāde ar 30 marku piedalīšanos. Viens no eksponātiem ir arī „melnais milzis no Latvijas” - Dartz Motorz izgatavotais apvidus auto Black Stallion.

Reklamējot Autoshow Praha izstādi, organizatori kā vienu no interesantākajiem eksponātiem izcēluši pēc čehu kompānijas Euphoria Trade pasūtījuma izgatavoto Black Stallion apvidus auto. Latvijas kompānijas Dartz Motorz jaunums tiek pieteikts kā „Latvijas monstrs” un „melnais milzis no Latvijas”. Abi epiteti atbilst patiesībai, jo Dartz Black Stallion ir gana iespaidīgs, lai piesaistītu ikviena apmeklētāja uzmanību.

Pieejamā informācija liecina, ka automašīna radīta 2019.gadā. Tā izgatavota uz amerikāņu Hummer H2 bāzes, bet virsbūvei izmantoti oglekļa šķiedras-kevlara kompozīta paneļi, kas pārklāti ar vairākiem matētas lakas slāņiem. Dartz ražojums izceļas ar Bomber Spirit „helikopteru sērijas” emblēmām, kas grezno motora pārsegu, riteņu diskus un degvielas tvertnes vāciņu. Tā ir tematika, kas veltīta Igoram Sikorskim, kurš 1913. gadā uzbūvēja četru dzinēju divplāksni C-21. Salona apdarei izmantota aligatora un dzeloņrajas āda, bet oranžais tonis aizgūts no pazīstamā modes nama Hermes.

Dartz Prombron Black Stallion motortelpā atrodas četrlitrīgs 558 Zs V8 motors ar divām turbīnām un Mercedes-Maybach GLS 600 EQ Boost Boost tehnoloģija ar 48Velektrisko sistēmu un starterģeneratoru dažu desmitu papildu zirgspēkiem.

2019.gada nogalē ražotājs ziņoja, ka 2020.gadā tiks izgatavoti vēl trīs Black Stallion eksemplāri, turklāt pircējs var izvēlēties vai bāzes modelim izmantot amerikāņu Hummer vai kādu no vācu Mercedes-AMG modeļiem.

 
Visi komentāri
 
felix65 30.augusts 2020 6:12
9 7 Atbildēt

Kas tas par nožēlojamu pimpīti saplēstos džinsos?

6.15 30.augusts 2020 6:17
5 0 Atbildēt

Skaistules vīrs un autiņa īpašnieks

Xm2 30.augusts 2020 14:06
3 0 Atbildēt

Tavas sievas šveicers...

ZZZZ 30.augusts 2020 8:32
1 0 Atbildēt

Vai tam ir CITES konvencijas sertifikāts?

? 30.augusts 2020 8:40
0 0 Atbildēt

meitēnus dod līdzi komplektā?

Kanibaals 30.augusts 2020 13:00
2 6 Atbildēt

Citējot bmw fanus: Tu nevari tādas Emmas atļauties.

Xm2 30.augusts 2020 14:09
4 1 Atbildēt

Citējot neaptēstus bomārus, kuru dzīve ir komentēšana iauto: Viss ir slikti, vislabākais auto ir tikai man, viss pārejais ir sūds, man patīk izteikt viedokli par auto ar kuriem es nekad neesmu braucis un visticamāks nekad nebraukšu...

Kanibaals 30.augusts 2020 18:39
1 4 Atbildēt

Tipisks bmw fans, visi kas nebrauc ar bmw ir bomāri.

Xm2 30.augusts 2020 20:49
5 2 Atbildēt

Tā gan es nesaku, vienkārši tu esi tipisks dirsējs, un tas ir fakts.

Kamēr sava auto foto šeit neievietosi, vari pat neturpināt komentet, jo viss ko tu sak ir tikai tavas iedomas, nevis reāli pārbaudītas lietas.

Kanibaals 31.augusts 2020 0:32
0 4 Atbildēt

Katram savs, bet tapēc ka kāds nebrauc ar to kas man patīk un ir komfortabls tāpēc nesaucu citus par bomāriem vai ka nevar atļauties šo marku, tā ir tipiska bmw fanu standartfrāze tik nodrāzta ka jau par šīs tizlās frāzes izteikšanu toreiz Kains savu brāli Ābelu nosita. Un tieši tā vislabākais auto ir mans un ar vācu auto izstrādājumiem visticamāk nebraukšu, nu nav tur nekā īpaša ja nu vien prostatas masāža vadītāja sēdeklī.

Xm2 31.augusts 2020 9:32
3 2 Atbildēt

Par bomāriem es saucu, tādēļ ka nu padomā pats, cik daudzi no šejieniešiem ir braukuši ar tiem bmw, vai mercedesu utt. Bet pie katra raksta, tas sūds, šitas sūds, laut kādu s klasi pielīdzina vw polo utt., vienkāršojos - eksperti. Man patiesībā pie vienas vietas ar ko katrs brauc, bet es neiešu teikt, ka rolsis ir sūds, tikai tādēļ, ka es nevaru to atļauties, vai man tas nav vajadzīgs, un es tiešām nezinu, neesmu ar rolsi nekad braucis, vai testējis to. Vienkārši vislielākie dirsēji, tā arī nekad nepasaka ar ko tad paši brauc, man vienkārši pašam interesē, es gribu redzēt ar ko brauc tie cilvēki! Turklāt nemaz nerunāsim par to ka katram cilvēkam ir savas vajadzības. Es esmu braucis ar ļoti daudz un dažādiem auto, pat nomās vienmēr ņemu citus auto, pat ja tas nav vinansiāli izdevīgi, daru to tādēļ, ka gribu pats saprast, kā tur ir ar to auto.

Redz tu uzraksti, ka tavs auto ir viss labākais, bet nevari piemest vel pāris vārdus par to, kas tas ir par auto? Man šķita, ka ka šādi protāli un komentāru sadaļa ir domāta pieredzes apmaiņai!

Bet šķiet kļūdos, jau tavs un arī daudzu citu uzdevums šeit ir vienkārši padirsties!!

Bomārs tu tiešām esi, verbāls bomārs, ja spēj uzrakstīt kārtejò garo komentāru, bet nespēj uzrakstīt par savu auto....

Pļurkt 31.augusts 2020 18:42
1 2 Atbildēt

Pirms sava PIRMĀ auto iegādes, man bija pietiekoši saprāta ņemt nomā automašīnas - tā teikt lai izlemtu sev CISPIEMĒROTĀKO!

Bija arī BMW - pēc kā es NEKAD sev tādu mēslu neiegādāšos!

NEKAD!!!!!

anonimikis 31.augusts 2020 11:04
0 1 Atbildēt

Xm2 nekur neredzu Tava auto aprakstu.

Kanibaals 1.septembris 2020 8:32
1 1 Atbildēt

Kā jau teicu katram savs, tu tāpat neatzīsi nevienu citu marku kā ērtu būtu tas Volvo, Jaguar vai Peugeot. Var jau būt ka resnīšiem tie nav komfortabli un tāpēc jābrauc ar mersi, vismaz tāds novērojums.

melnais 30.augusts 2020 10:23
1 0 Atbildēt

lempis

Pļurkt 30.augusts 2020 15:54
1 0 Atbildēt

Nu a šitos ten melnos gadienā neražo Iqaunijā??

wons 31.augusts 2020 9:56
1 0 Atbildēt

Nekad neesmu sapratis tos cilvēkus, kuri noliek citu cilvēku auto izvēli. Jā var izteikt savu viedokli par auto un tas arī viss.

Jautājums 31.augusts 2020 11:06
1 0 Atbildēt

Ja jau Hummer H2 beidza ražot 2009 gadā, tad pa lielam tas ir 2009.gada auto, kas apkarināts ar jauniem kankariem. Kopš 2009.gada rāmis jau būs saguris un sarūsējis.

msh 31.augusts 2020 12:29
1 0 Atbildēt

Tikpat labi atsauce uz H2 var būt krutāka tēla dēļ - H2 bija bāzets uz kaut kāda lielā pikapa platformas, kurai, iespējams, rezerves rāmjus un tādas lietas var dabūt - attiecīgi uzstutēja uz tāda savu virsbūvi un pateica ka hammers, lai arī patiesībā apakšā pikaps...

#BlackCarsMatter 31.augusts 2020 13:23
0 0 Atbildēt

Pareizi ir jāsaka - nevis melns, bet - krāsa, kas pretēja baltajai. Nedrīkst par auto teikt, ka melns.

nigga 31.augusts 2020 16:26
0 0 Atbildēt

vārdu melns vispārd nedrīkst pieminēt, būtu jāsaka - krāsā, kādu jūs redzat attēlā.

P.S. nost ar Mielavu - viņa dziesmā ir vārdi: agrāk bijām melni un mazi, tagad esam tādi, kas var

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti