Toyota izdomā nosaukumu savam Mēness visurgājējam (+ FOTO) 16

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 31.augusts 2020 14:08

2030.gadā Toyota Lunar Cruiser tiks izmantots pētniecības projektā uz Zemes pavadoņa.

Toyota atklājusi, ka kopā ar Japānas Aviācijas un kosmosa izpētes aģentūra (JAXA) izstrādāto transportlīdzekli Mēness izpētei nosauc par Lunar Cruiser ("Mēness kreiseris"). Darbs pie projekta norit kopš pagājušā gada un tas jāpabeidz līdz 2029.gadam, lai gadu vēlāk tas varētu doties uz Zemes pavadoni un piedalīties zinātnieciskās pētniecības misijā.

Sešriteņu transportlīdzeklis būs 6,0 m garš, 5,2 m plats un 3,8 m augsts, bet 13 kvadrātmetru iekštelpas paredzētas diviem cilvēkiem, kas pilnībā hermētiskajā un ar autonomu dzīvības uzturēšanas sistēmu apgādātajā automobilī varēs uzturēties bez speciālajiem skafandriem.

Lunar Cruiser tehniskie dati vēl netiek atklāti, taču zināms, ka to apgādās ar saules baterijām un dzinēju, kas izmantos ūdeņraža degvielu, nodrošinot gaitas rezervi 10 000 kilometriem.

Agrāk tika publicēta informācija, ka Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) lūdz automašīnu ražotājus pievienoties jauna Mēness auto izstrādes projektam.

 
16 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 31.augusts 2020 15:53
4 2 Atbildēt

Un kā tādu lielu plāno nogādāt? Un dubļu sargi gan atrodas pārāk tālu. Vienā no apollo misijām, automašīnai, transportējot nolūza dubļu sargs. Un astronauti to nevarēja lietot, jo uzreiz cēlās putekļi, kuri uz mēness ir ļoti "lipīgi". Tie jau pēc dažiem metriem aizlipināja visus instrumentus. Toreiz astronautiem nāca palīgā skočs.

Lūk, kāds auto bija uz mēness. Un aplūkojiet, cik tuvu riteņiem ir "dubļusargi".

viencexperc 31.augusts 2020 16:35
3 2 Atbildēt

Tas saprotams, bet lūk attēlotas visas lielākās raķetes:

Saturn V izmantoja Mēness misijām, un tajā raķetē pietika vietas tikai 2 astronautiem, aprīkojumam un tādi salikts automobīlis.

Tāpēc man interesē, kā plāno nogādāt tādu lielu? Vai būs atsevišķs reiss tikai priekš transporta? Un kādu raķeti plāno izmantot - Falcon Heavy? Vai tas tikai japāņu slapjais sapnis.

viencexperc 31.augusts 2020 16:42
3 1 Atbildēt

Atvainojos - trīs astronautiem. Viens palika raķetē, un riņķoja apkārt Mēnesim, kamēr pārējie kļuva slaveni.

PSRS savā misijā plānoja sūtīt 2 cilvēkus, jo viņiem tā arī nesanāca uzbūvēt lielu raķeti.

Bet amerikāņiem notika negadījums, viens astronauts, kāpjot ārā no bloka, kas nosēdās uz Mēness, iesprūda ( aizķērās ) un otrs astronauts viņam palkīdzēja. šo gadījumu bieži piemin. Jo PSRS misijā ( ja tāda būtu ) uz Mēness nosēstos tikai viens cilvēks. Un viņam neviens nepalīdzētu, ja kaut kas notiktu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti