Automašīnas skārienekrāns netīrāks par tualetes podu 14

 

Toyota Highlander salons Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.septembris 2020 5:29

Lielbritānijā veikts pētījums kurā noskaidrots, cik patiesībā netīras ir dažādas virsmas automobiļa salonā.

Lielbritānijas orgnizācija Compare the Market veikusi eksperimentu, kura rezultātā noskaidrotas visnetīrākās vietas automobiļa salonā. Šim nolūkam tika paņemti paraugi no multimediju sistēmas displeja, pārnesumu sviras, stūres pogām, vadītāja drošības jostas, pasažiera sēdekļa, durvju roktura, vējstikla, atpakaļskata spoguļa, bagāžnieka un degvielas uzpildes vāciņa.

Eksperimentā piedalījās desmit dažādu klašu automašīnas - sākot no ģimenes krosoveriem un darba pikapiem līdz augstākās klases modeļiem. Noņemtajos paraugos baktēriju skaits tika salīdzināts ar biroja tualetē veiktās analīzes rezultātiem.

Pētījumā konstatēts, ka uz multimediju sistēmas ekrāna, kuru ikdienā aizskar vadītājs un pasažieris, baktēriju ir par 371 procentu vairāk nekā uz tualetes poda vāka. Nedaudz atpaliek ātrumpārslēga svira - par 331% vairāk. Baktērijām ļoti piesārņotas vietas ir arī stūres pogas, stūres rata mala un rokas bremze.

Eksperti secināja, ka ģimenes automašīnas ir divreiz vairāk piesārņotas nekā dienesta automobiļi: tas noskaidrojās salīdzinot baktēriju skaitu jaunā Lexus krosoverā un putekļainā Ford F-150 pikapā.

Compare the Market iesaka autobraucējiem biežāk tīrīt un dezinficēt automašīnu salonus neatkarīgi no tā, vai tie paredzēti ģimenes izbraucieniem vai ikdienas lietošanai darba vajadzībās.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 1.septembris 2020 8:11
6 1 Atbildēt

P.s. imūnsistēmu ietekmē ne tikai sterila vide, bet arī pamuļķu hobijs - veģetārisms.

Neaizvietojamo aminoskābju, kuras atrodas gaļā, nepietiekamības dēļ, tiek traucēta hormonu - interferonu un imūnglobulīnu sintēze. Ja organismā nepietiek šo hormonu, iestājas imūnsistēmas nepietiekamība.

Jumu 1.septembris 2020 10:32
5 1 Atbildēt

Man pāri 60, un es nesaprotu tā skārienekrāna nepieciešamību. Manā izpratnē tas tikai maisa vadīt autiņu un apdraud kustības drošību tāpat kā sarunāšanas pa telefonu brauciena laikā. Man ir citi perfektas mašīnas kritēriji. Šāds ekrāns ir traucēklis vadīt autiņu !!! Lūk kā.

Krotow 1.septembris 2020 10:55
5 0 Atbildēt

Ar skārienekrānu ir salīdzinoši viegli uztaisīt dažādu auto funkciju izvēli "vienā punktā". Ieskaitot specifiskākas lietas, ko ikdienā nevajag un kur citādi būtu panelis jānobārsta ar pogām. Taču problēmas sākas, ja auto ražotāji grib apcirpt materiālu un dizaina izmaksas un fizisko pogu un kloķu vietā sabāž "ekrānā" pilnīgi visu. Tad ekrāns tiešām kļūst par traucēkli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti