Līdz 4.līmeņa autopilotam vien sprīdis - Mercedes iepazīstina ar jauno S-klases sedanu (+ FOTO) 13

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 3.septembris 2020 10:05

S-klase būs pieejama standarta un pagarinātajā versijā, jaudīgajā AMG un īpaši komfortablajā Maybach modifikācijā.

Vācijā prezentēts jaunais W223 S-klases sedans. Standarta versijā  tas ir 5179 mm garš (+54 mm salīdzinot ar priekšteci), 1954 mm plats (+55 mm) un 1503 mm augsts (+10 mm), bet riteņu bāzes izmērs sasniedz 3106 mm (+71 mm). Savukārt pagarinātais modelis tagad izstiepies līdz 5255 mm (+34 mm), nodrošinot par 51 mm garāku riteņu bāzi (3216 mm).

S-klase kļuvusi ievērojami modernāka, komfortablāka un piedāvā vēl vairāk iespēju. Aprīkojumā atkarībā no versijas var būt līdz pat pieciem ekrāniem, OLED displejs un trīsdimensiju ekrāns, kuru bilde mainās atkarībā no vadītāja acu stāvokļa. Tas apveltīts ar satriecošu 3D efektu, kas piedāvā īstu „papildinātās realitātes" pieredzi - bultiņas un attēlotā informācija tiek projicētas uz laukuma transportlīdzekļa priekšā. Pieejams arī projekcijas displejs, kas informāciju atainos uz ceļa – vadītāja acu priekšā.

Elektronika saprot balss komandas, seko vadītāja skatienam, žestiem un stāvoklim. Piemēram, lai atvērtu panorāmas jumtu, pietiks ar rokas pavicināšanu, bet, ieslēdzot atpakaļgaitu un pagriežot galvu, elektronikai tiks dota komanda nolaist saulessargu uz aizmugurējā loga.

Sedanam pieejamas divas šasijas ar piestūrējošiem aizmugures riteņiem. Ekstrēmākais variants ļauj pagriezt tos par 10 grādiem, samazinot apgriešanās rādiusu par 2 metriem. E-Active Body Control darbojas zibenīgi, 1000 reizes sekundē pieregulējot šasiju. Ar šo sistēmu S-klase var droši justies līkumos – elektronika nodrošinās to, ka sedans tos izbrauks līdzīgi kā motocikls vai ātrumlaiva.   

Jāpiemin arī augstvērtīgā Burmester audiosistēma ar 22 skaļruņiem un vibrācijām sēdekļos, kam jāpastiprina skaņu efekti, komforta apgaismojums ar 250 LED lampiņām, guļamsēdekļi aizmugurē, diožu lukturi, kas spēj projicēt dažādu informāciju uz ceļa, sistēma, kas ļauj noparkot automobili neatrodoties salonā, drošības spilveni aizmugures pasažieriem,durvju rokturi, kas „pazūd” virsbūvē, kad pēc tiem nav vajadzības.

Runājot par nākotni, ražotājs norādījis, ka līdz 4.līmeņa autopilotam „atlicis vien sprīdis”.

Sākumā jaunā S-klase būs pieejama ar diviem rindas sešcilindru benzīna motoriem (367 un 435 Zs) un 48V hibrīdsistēmu versijās S450 un S500, kā arī divos dīzeļa variantos  S 350d (286 Zs ) un S 400d (330 Zs). Tiks piedāvāts arī Plug-in hibrīda variants uz sešcilindru benzīna motora bāzes, kas 100 km varēs veikt elektriskā režīmā, bet variants ar 4,0 litru V8 motoru sekos drīzumā. Šī motora variants ar vairāk nekā 600 Zs, aizmugures un visu riteņu piedziņu, rezervēts jaudīgajam AMG modelim.  

 
13 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmmmm 4.septembris 2020 6:47
4 0 Atbildēt

Un dizains tiek veidots ilgakam laikam. Hujdajs pec 5 gadiem blakus jauniem auto izskatas novecojis klucis, mersi nomazga un nav kauns likt blakus vienalga kam.

GB12 3.septembris 2020 10:40
4 1 Atbildēt

Personīgi man iepriekšējais modelis patika labāk. Salons arī ne pēc kā... Bet, nu, tā ir gaumes lieta...

Antons 3.septembris 2020 12:04
3 7 Atbildēt

No tramvaja protams ir labāk spriest

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti