Brunejas sultāna varenauto pārdod par 750 000 dolāru (+ FOTO) 9

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 26.novembris 2020 10:03

ASV izlikts pārdošanā unikālais Сizeta V16T automobilis, kas savulaik piederējis Brunejas sultānam Hasanalam Bolkiaham.

Kompānija Curated, kas nodarbojas ar retu automobiļu tirdzniecību, iekļāvusi savā piedāvājumā unikālo Cizeta V16T kupeju, kas agrāk piederējusi Brunejas sultānam.

1993.gadā ražotais automobilis nobraucis vien 981 kilometru. Līdz 2020.gada vasaram tas atradās Singapūrā, bet pēc tam, kad to izpirka Curated, tika nogādāts uz Floridu.

Cizeta V16T ir bijušā Lamborghini inženiera Klaudio Dzampoli un mūzikas producenta Džordžio Morodera kopprojekts. Pieaicinot dizaineri Marčello Gandini, tika nodibināta kompānija Cizeta, kas plānoja ik gadu laist klajā aptuveni 40 šādu varenauto. Plāni nepiepildījās un uzņēmums izgatavoja vien 23 eksemplārus. Tikai viens no tiem bija zilā krāsā ar zilu interjeru un tieši šo eksemplāru bija izvēlējies Brunejas sultāns. 

Varenauto darbina 64 vārstu V16 sešu litru motors ar astoņām sadales vārpstām, četrām cilindru galvām un divām GSM pievada ķēdēm. Agregāts attīsta 540 zirgspēku jaudu (542 Nm) un apvienojumā ar piecu pakāpju ZF mehānisko pārnesumkārbu nodrošina maksimālo ātrumu 328 kilometri stundā.

 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
ha-ha 26.novembris 2020 16:00
3 1 Atbildēt

80.gados lasīju, ka tas ir pasaules bagātākais cilvēks, atceros pat skaitli - 25 miljardi. Toreiz par Geitsu, Masku un Cukerbergu neviens neko nezināja

un 27.novembris 2020 14:01
2 0 Atbildēt

Vēl arī apspriešanai tiem, kas golfos))

taaneko 27.novembris 2020 7:26
1 0 Atbildēt

Slēdžiem jābūt saprotamiem ērtiem, informatīviem un nesablīvētiem. Tā lai ar tiem var rīkoties braucot ar 250 km h un neatraujot skatu no ceļa. Šo funkciju domāju tie pilda labāk nekā mūsdienu glāstāmie ekrāni.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti