Krievu “inženieris” uzbūvē elektromobili no Aliexpress detaļām, taču tas sadeg 14

 

Foto: Ekrānbilde no izdevuma Motor.ru

iAuto | 27.novembris 2020 10:57

Krievs Vladimirs Kurbans uzbūvējis elektroautomobili no detaļām, ko pasūtījis no Ķīnas. Automašīna pat spēja nobraukt nelielu atstatumu, taču tad sākās problēmas.

Kādēļ maksāt milzu naudu par amerikāņu Tesla, ja elektroautomobili var uzbūvēt pats – pēc dažu video klipu noskatīšanās Youtube nosprieda krievu entuziasts Vladimirs Kurbans, un, ķērās pie darba. Iztērējot 100 000 rubļu (1115 EUR), viņš pasūtīja no Ķīnas jau sagatavotu pārbūves komplektu, bet vēl tikpat nācās izdot par litija-ferropolimēru akumulatoriem.  

Izmantojot par bāzi vecu Nissan, vīrietis piemontēja divus motorriteņus un divus kontrolierus. Pirmie testi bija veiksmīgi: Kurbanam izdevās vairākas reizes apbraukt ap paša māju, un pēc tam viņš uzlādēja pašbūvēto elektromobili, izstiepjot vadu tieši no dzīvokļa. Divu stundu laikā akumulatori tika pilnībā uzlādēti, taču tad sākās problēmas.

Kurbans atzīst, ka pats vien vainīgs – vēloties ieekonomēt, viņš pietiekami labi nenoizolēja baterijas, kas noveda pie īssavienojuma.

"Bija ļoti spēcīgs troksnis, it kā kāds būtu izšāvis no pistoles. Es ātri atvienoju strāvu, taču bija jau par vēlu - piecas vai sešas baterijas biju uzpūtušās. Es tās nomainīju, taču destruktīvais process turpinājās” – meistaru citē krievu telegramkanāls Baza.

Pievienotajos attēlos var redzēt, ka īssavienojuma izraisītais ugunsgrēks iznīcināja pusi elektromobiļa un visu salonu. Motorriteņi un vadības ierīces nav skarti, jo tie tika uzstādīti aizmugurē.

Neskatoties uz neveiksmi, Kurbans nav atmetis ideju par pašbūvēto elektroautomobili un cer pie tās atgriezties nākamā gada vasarā.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 27.novembris 2020 13:59
6 2 Atbildēt

Drīzāk jau fakts ka nepareizi kontrolēja to uzlādi atbilstoši temperatūrai, un droši ka neņēma vērā, ka kvalitate var atšķirties pat vienas partijas ietvaros. Teslai jau ar pudu sāls nācies apēst uz bateriju kvalitātes rēķina.

... 27.novembris 2020 12:25
5 1 Atbildēt

Ja pats grib ko tādu būvēt, jābūt zināmai nojausmai par to, kas ir litija akumulatori, kā tos lādēt un kā kontrolēt lai nepārlādētu vai nepārkarsētu...

janka 27.novembris 2020 13:16
3 8 Atbildēt

simts štukas rubļu nav tikai 115eur - tur kļūda nullītēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar jaudu līdz 720 Zs – G-Power piedāvā BMW M4 CSL pārbūvi (+ FOTO)

Vācijas tūninga uzņēmums G-Power pieteicis jaunāko pārbūves projektu – G-Power G4M CSL Bi-TURBO, kas radīts uz BMW M4 CSL bāzes. Lasīt vairāk

 

Nav skaidrs, kurš aprēķināja “Rail Baltica” izmaksas (+ VIDEO) 31

“Rail Baltica” izmaksas jau sākotnēji bija gauži nepareizas, tā šodien secināts parlamentārās izmeklēšanas komisijā. Lasīt vairāk

 

Aizspriedumi kavē izvēlēties elektroauto (+ VIDEO) 39

Nevis cena, bet gan dažādi aizspriedumi kalpo par iemeslu tam, ka elektroauto skaits Latvijā šobrīd sastāda tikai vienu procentu no kopējā transportlīdzekļu skaita. Tā uzskata elektroauto lietpratēji. Vienlaikus tirgū arvien vairāk sāk parādīties arī lietoti elektroauto par Latvijas iedzīvotājiem pieņemamākām cenām. Lasīt vairāk

 

499 990 eiro: pārdod F-1 Mercedes komandas vadītāja Toto Volfa 2008. gada kupeju 9

Pārdošanā izlikts 670 Zs jaudīgs Mercedes SL 65 AMG Black Series, kas savulaik piederējis Pirmās formulas Mercedes komandas vadītāja Toto Volfam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti