Krievu “inženieris” uzbūvē elektromobili no Aliexpress detaļām, taču tas sadeg 14

 

Foto: Ekrānbilde no izdevuma Motor.ru

iAuto | 27.novembris 2020 10:57

Krievs Vladimirs Kurbans uzbūvējis elektroautomobili no detaļām, ko pasūtījis no Ķīnas. Automašīna pat spēja nobraukt nelielu atstatumu, taču tad sākās problēmas.

Kādēļ maksāt milzu naudu par amerikāņu Tesla, ja elektroautomobili var uzbūvēt pats – pēc dažu video klipu noskatīšanās Youtube nosprieda krievu entuziasts Vladimirs Kurbans, un, ķērās pie darba. Iztērējot 100 000 rubļu (1115 EUR), viņš pasūtīja no Ķīnas jau sagatavotu pārbūves komplektu, bet vēl tikpat nācās izdot par litija-ferropolimēru akumulatoriem.  

Izmantojot par bāzi vecu Nissan, vīrietis piemontēja divus motorriteņus un divus kontrolierus. Pirmie testi bija veiksmīgi: Kurbanam izdevās vairākas reizes apbraukt ap paša māju, un pēc tam viņš uzlādēja pašbūvēto elektromobili, izstiepjot vadu tieši no dzīvokļa. Divu stundu laikā akumulatori tika pilnībā uzlādēti, taču tad sākās problēmas.

Kurbans atzīst, ka pats vien vainīgs – vēloties ieekonomēt, viņš pietiekami labi nenoizolēja baterijas, kas noveda pie īssavienojuma.

"Bija ļoti spēcīgs troksnis, it kā kāds būtu izšāvis no pistoles. Es ātri atvienoju strāvu, taču bija jau par vēlu - piecas vai sešas baterijas biju uzpūtušās. Es tās nomainīju, taču destruktīvais process turpinājās” – meistaru citē krievu telegramkanāls Baza.

Pievienotajos attēlos var redzēt, ka īssavienojuma izraisītais ugunsgrēks iznīcināja pusi elektromobiļa un visu salonu. Motorriteņi un vadības ierīces nav skarti, jo tie tika uzstādīti aizmugurē.

Neskatoties uz neveiksmi, Kurbans nav atmetis ideju par pašbūvēto elektroautomobili un cer pie tās atgriezties nākamā gada vasarā.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 27.novembris 2020 13:59
6 2 Atbildēt

Drīzāk jau fakts ka nepareizi kontrolēja to uzlādi atbilstoši temperatūrai, un droši ka neņēma vērā, ka kvalitate var atšķirties pat vienas partijas ietvaros. Teslai jau ar pudu sāls nācies apēst uz bateriju kvalitātes rēķina.

... 27.novembris 2020 12:25
5 1 Atbildēt

Ja pats grib ko tādu būvēt, jābūt zināmai nojausmai par to, kas ir litija akumulatori, kā tos lādēt un kā kontrolēt lai nepārlādētu vai nepārkarsētu...

janka 27.novembris 2020 13:16
3 8 Atbildēt

simts štukas rubļu nav tikai 115eur - tur kļūda nullītēs.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 3

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

35 miljoni dolāru: Henriks Fiskers pārdod savu Holivudas villu 8

Bankrota priekšā nonākušais elektroautomobiļu ražotājs meklē izeju no smagās situācijas. Lasīt vairāk

 

Kas īsti notika? - uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos (PAPILDINĀTS 17.00) 11

Sestdien, 4.maijā, uz Tallinas šosejas pie Ādažiem avārijas nosēšanos veikušo lidmašīnu pilotēja instruktors, kurš kopā ar pasažieri bija devies privātā lidojumā, noskaidroja aģentūra LETA. Lasīt vairāk

 

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 37

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti