Tesla Gigafactory Vācijā – mazākā alga 2700 eiro 28

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 14.decembris 2020 11:00

Tesla Gigafactory sāks darbu 2021.gada vasarā. Īlons Masks paziņojis, ka uzņēmums dos darbu 12 000 cilvēkiem, bet mazākā alga būs 2700 eiro.

Tesla lieliem tempiem būvē savu pirmo Gigafactory Eiropā un, lai gan Berlīnes tuvumā izvietotais būvlaukums ik pa brīdim saskaras ar dažādām problēmām, ražošanai jāsākas jau nākamā gada vasarā. Īlons Masks izteicies, ka darbā tiks pieņemti 12 000 darbinieki, kas rūpēsies par to, lai ik gadu pa rūpnīcas vārtiem izbrauktu 500 000 elektroautomobiļu. Tesla vadītājs vēl neatklāj, cik lielas algas saņems Eiropas Gigafactory strādājošie, vien norāda, ka mazākā alga būs 2700 eiro bruto.    

Tikmēr strīds starp varas iestādēm un dabas aizsardzības speciālistiem par mežu izciršanu Teslas būvlaukumā turpinās. Pēc tam, kad viena tiesa atļāva turpināt mežu izciršanu, cita pagaidām pārtrauca šo procesu, apdraudot amerikāņu elektroautomobiļu ražotāja plānus.

Atgādināsim, ka strīds ir par 83 hektāriem skujkoku meža, kas būtu jāizcērt ražošanas kompleksa izveidei. Lai gan Īlons Masks apsolījis ka šajā apkārtnē iestādīs trīs reizes vairāk koku nekā tiks izcirsts, vietējie iedzīvotāji un ekologi asi iestājas pret vides izmaiņām.

Piebildīsim, ka gada sākumā darbi būvlaukumā pierima, kamēr atbildīgie speciālisti neitralizēja 25 neizsprāgušas bumbas, kas bija palikušas no Otrā pasaules kara laikiem.

 

 
28 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
LIdl 14.decembris 2020 13:40
17 2 Atbildēt

tur tādi paši aktīvisti, kā Lidl gadījumā Rīgā. Visu ko ceļ lidl pasludina par nezaļu, kamēr Rimi un MAxima visu būvē zaļi!

qwerty 14.decembris 2020 13:47
10 4 Atbildēt

Tam nav nekādas vainas.Experc pat nezina, ko nozīmē vārds "komunists".

Klaigā tika un viss.

WALA 14.decembris 2020 11:31
6 1 Atbildēt

"Tie komunisti" arī ir pirktspējīgākie Eiropā, tā ka jebkuri mazie sūdi pie būvniecības Tesla tāpat atsitīs, ja vien visas pasaules zaļie nepierādīs ka BEV ar zaļumu ir visai attāls sakars ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti