Lada 4x4 atkal pārtop par Ņiva 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.janvāris 2021 5:38

AvtoVAZ atgriezis vēsturisko nosaukumu modelim, ko senākos laikos pazina ar nosaukumu Ņiva. 2006.gadā to pārdēvēja par Lada 4x4, bet tagad atgriezts vēsturiskais nosaukums, kas pilnā garumā skan kā Lada Niva Legend.

Šobrīd AvtoVAZ ražo trīs dažāda dizaina Ņivas: modeli, kas agrāk tika izlaists ar Chevrolet zīmolu, nesen prezentēto Niva Travel un to, kuru agrāk pazina kā 4x4.

Ražotājs norāda, ka Niva Legend jeb Ņiva parastā ir pasaulē pirmais krosovers ar nesošo virsbūvi un pastāvīgu visu riteņu piedziņu, iespēju bloķēt centrālo diferenciāli un pieslēgt pazeminošo pārnesumu. 45 gadu laikā tas vienmēr bijis pieprasītākais pilnpiedziņas vieglais automobilis Krievijā.

Šis modelis ir pieejams vairāk nekā desmit versijās, ir aprīkots ar 1,7 litru motoru, kas attīsta 83 zirgspēkus un darbojas pārī ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Krievijas tirgū Niva Legend cenas sākas no atzīmes 588 000 rubļu (5900 eiro).

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jumu 12.janvāris 2021 23:08
3 1 Atbildēt

Skutera dzinējs ar trim turbīnām tur neder, jo ekspluatācija notiek no -50 C līdz +50 C temperatūrā. Dzinējs drošs pārbaudīts, apkope vienkārša, vietējām ekoloğiskajām normām atbilst, par ko tādu mēs drīz varēsim tikai sapņot.

viencexperc 12.janvāris 2021 22:20
1 1 Atbildēt

var. Bet tad būs jāliek vai nu Rietumos, vai Āzijā pirkts motors. Un tad ņiva vairs nebūs lēta un nabaga krievs vairs nevarēs atļauties.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti