Lada 4x4 atkal pārtop par Ņiva 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 12.janvāris 2021 5:38

AvtoVAZ atgriezis vēsturisko nosaukumu modelim, ko senākos laikos pazina ar nosaukumu Ņiva. 2006.gadā to pārdēvēja par Lada 4x4, bet tagad atgriezts vēsturiskais nosaukums, kas pilnā garumā skan kā Lada Niva Legend.

Šobrīd AvtoVAZ ražo trīs dažāda dizaina Ņivas: modeli, kas agrāk tika izlaists ar Chevrolet zīmolu, nesen prezentēto Niva Travel un to, kuru agrāk pazina kā 4x4.

Ražotājs norāda, ka Niva Legend jeb Ņiva parastā ir pasaulē pirmais krosovers ar nesošo virsbūvi un pastāvīgu visu riteņu piedziņu, iespēju bloķēt centrālo diferenciāli un pieslēgt pazeminošo pārnesumu. 45 gadu laikā tas vienmēr bijis pieprasītākais pilnpiedziņas vieglais automobilis Krievijā.

Šis modelis ir pieejams vairāk nekā desmit versijās, ir aprīkots ar 1,7 litru motoru, kas attīsta 83 zirgspēkus un darbojas pārī ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Krievijas tirgū Niva Legend cenas sākas no atzīmes 588 000 rubļu (5900 eiro).

 

 
Visi komentāri
 
Šumba 12.janvāris 2021 15:03
0 2 Atbildēt

Vai tiešām krievs (lai neapvainojas) tai Lada ražotnē ir tik tups, ka nevar uzlabot motoru?

viencexperc 12.janvāris 2021 22:20
1 1 Atbildēt

var. Bet tad būs jāliek vai nu Rietumos, vai Āzijā pirkts motors. Un tad ņiva vairs nebūs lēta un nabaga krievs vairs nevarēs atļauties.

Jumu 12.janvāris 2021 23:08
3 1 Atbildēt

Skutera dzinējs ar trim turbīnām tur neder, jo ekspluatācija notiek no -50 C līdz +50 C temperatūrā. Dzinējs drošs pārbaudīts, apkope vienkārša, vietējām ekoloğiskajām normām atbilst, par ko tādu mēs drīz varēsim tikai sapņot.

WALA 13.janvāris 2021 10:20
0 0 Atbildēt

BTW ziemā ņiva ir baigi labais arkls, tik tā lēkāšana pa "trepīti" ir nepatīkama, bet nu tas raksturīgs lielākajai daļai "cieto tiltu".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti