Pasaulē jaudīgākais krosovers piekāpjas ekologiem 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.janvāris 2021 5:13

Pasaulē jaudīgāko krosoveru - Dodge Durango SRT Hellcat – no konveijera noņems šogad. Iemesls – 720 Zs jaudīgais motors vairs nespēj izpildīt ekoloģiskos normatīvus.

Neraugoties uz milzīgo pieprasījumu, ASV autobūves kompānija Dodge pārtrauks ražot modeli Durango SRT Hellcat, ko paši dēvē par pasaulē jaudīgāko krosoveru.  Liktenīga 720 Zs jaudīgajam spēkratam kļuva zaļā politika, kuras uzliktajiem normatīviem Hellcat astoņu cilindru kompresormotors vairs neatbilst. Tādejādi Dodge paziņojis, ka šis modelis no konveijera tiks noņemts šogad, bet ražotājam tuvi avoti precizē, ka tas notiks jau jūnijā.

Dodge Durango SRT Hellcat tirāža joprojām nav zināma. Iepriekš tika ziņots, ka Mičiganas rūpnīcā tiks samontēti ne vairāk kā divi tūkstoši eksemplāru, taču milzīgā pieprasījuma dēļ Dodge plānoja palielināt ražošanas jaudu.

Automobilis ir aprīkots ar 6,2 litru V8 motoru, kas attīsta 720 zirgspēkus. 100 km/h sasniegšanai tam nepieciešamas vien 3,5 sekundes, bet maksimālais ātrums ir 290 km/h.

Durango SRT Hellcat cena ASV ir 80 995 dolāri.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 18.janvāris 2021 9:50
1 0 Atbildēt

Patiešiba jau iekŠ USA tas viss ir pie pakaļas, kamēr vien turpina ražot šasiju ar pilnu bremžu un atsperojuma salikumu kā Hellcat. Jo visi US autoražotāji (precīzāk gan daļu piegādātāji) ražo visus jēdzīgi tūnejamos motoru sbiezā slānī un tirgo "aftermarket" un sportam - kam nauda ir, tas savus Hellcatus dabūs tāpat.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 4

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 2

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti