ASV atrod pamestu klasisko automobiļu kolekciju (+ FOTO) 4

 

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

iAuto | 19.janvāris 2021 14:21

ASV, Kalifornijā uzietas divpadsmit 60. un 70.gados ražotas Dodge, Plymouth un Mercury marku automašīnas. Visas izliktas pārdošanā.

Izdevums Barnfinds, kas ik pa brīdim izvelk no aizmirstības pa kādam amerikāņu klasiskajam vai muskuļauto šoreiz ziņo par lielāku atradumu – duci 60. un 70. gados ražotām automašīnām, kas uzietas kaut kur Sonomas tuvumā.

Visas automašīnas ir sliktā stāvoklī, sarūsējušas un nav ilgi kustinātas. Tomēr tās izliktas pārdošanā un amerikāņu klasisko automobiļu cienītāji tās var iegādāties ar Craiglist starpniecību.

Vecākais transportlīdzeklis šajā kolekcijā ir kravas automašīna Dodge D100, savukārt vislabāk saglabājies ir 1963. gada Mercury Meteor universāls, par kuru prasa 4500 dolārus. Septiņvietīgā automašīna ir aprīkota ar V8 benzīna dzinēju, kas darbojas kopā ar divu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Salīdzinoši labi saglabājies arī 1965. gada Dodge Polara Hardtop, ko var iegādāties par 8000 dolāriem, bet pats lētākais ir Dodge D400 kravinieks, kas novērtēts ar 800 ASV dolāriem. Kolekcijā ir arī 70. gadu Plymouth, kas iepriekš bija policijas patruļauto.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Latvietis 20.janvāris 2021 6:41
6 2 Atbildēt

Lūk īstas mašīnas ar īstiem dzinējiem.

imzz 20.janvāris 2021 15:56
1 0 Atbildēt

Septiņvietīgā automašīna ir aprīkota ar V8 benzīna dzinēju, kas darbojas kopā ar divu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Nezināju, ka ir bijis tikai 2 pārnesumu automāts arī.

imzz 20.janvāris 2021 16:00
1 0 Atbildēt

Automobilizācijas zelta laikmets. Nebija jāuztraucas ne par ekonomiskumu, ne par to, ka daudz vietas aizņem. Vismaz ASV. Un "ekoloģija", par "klimatu" nemaz nerunājot, nevienam sapņos nerādījās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti