Krievu mazlitrāžas elektrombilis Zetta – projekta vadītājam ierosināta krimināllieta 11

 

Foto: Ekrānbilde no vk.com/zettaauto

iAuto | 23.janvāris 2021 10:56

Uzņēmuma vadība saviem darbiniekiem algu nebija izmaksājusi kopš 2020. gada septembra.

Kārtējais krievu autobūves projekts brakšķ pa visām vīlēm. Šoreiz uzmanības centrā nonācis uzņēmums Zetta, kas solījies laist klajā mazlitrāžas automobili ar elektrisko piedziņu.

Pagājušā gada rudenī tika ziņots, ka Zetta City Modul 1 elektromobilis iziet pēdējo sertifikācijas posmu, masveida ražošanai tiek gatavots konveijers Toljati, turklāt pirmie sērijveida automobiļi jau esot samontēti.

Kopš tā laika par projektu nekas nebija dzirdēts, bet šodien krievu mediji nāk klajā ar ziņu, ka 59 uzņēmuma darbiniekiem nav izmaksātas algas kopš pērnā gada septembra.

Pamatojoties uz iesniegumu, Samāras apgabala prokuratūra veica pārbaudi par darba likumdošanas ievērošanu, ierosināja krimināllietu pret projekta vadītāju Denisu Ščurovski un lika darba devējam novērst pārkāpumus .

Pašlaik notiek izmeklēšana, un pēdējās ziņas liecina, ka algas uzņēmums darbiniekiem izmaksātas. Tiesa, nav zināms kā tas ietekmēs projekta tālāko gaitu.

Elektriskā pilsētas mazauto projektu finansiāli atbalstīja Rūpniecības un tirdzniecības ministrija, piešķirot 285 miljonus rubļu, kas kopā ar dažādu fondu ieguldījumiem veido 750 miljonus rubļu.

Zetta City Modul 1 ir divvietīga elektriskā automašīna ar trīsdurvju virsbūvi, kas aprīkota ar četriem Djunova asinhronajiem riteņu motoriem ar kopējo jaudu 98 zirgspēki. 10 kWh akumulators nodrošina mobilitāti aptuveni 180 km.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 23.janvāris 2021 12:40
14 0 Atbildēt

Varbūt iauto laiks mācīties no savām kļūdām un par jebkuru krievu projektu rakstīt humora sadaļā un nevis ka būs, bet kārtējie mākoņstūmēji sagatavojušies naudas apguvei.

Normunds 23.janvāris 2021 16:44
12 0 Atbildēt

Kā var būt mazlitrāžas elektro automobīlis? Cik litru elektrības patē uz 100 km. Vai nu hibrīdpiedziņa vai elektro.

Eu!!! 24.janvāris 2021 10:48
5 0 Atbildēt

Kur palicis KORTEŽ projekts - tur taču aizgāja miljardi, iAuto Māris Ženēvā- 2018 pozēja, krievi teica - jau rīt tas būs dīleru centros!! Vienbrīd likās cerīgi, galu galā tehniskais pildījums tam limuzīnam 100% rietumu

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti