Indiāņi nepiekāpjas; Stellantis varētu atteikties no nosaukuma Cherokee 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 5.marts 2021 15:17

Jaundibinātais autobūves koncerns Stellantis ar tajā ietilpstošo marku Jeep nonācis negaidīta izaicinājuma priekšā - čiroki cilts indiāņi ir neapmierināta ar sava vārda izmantošanu civilizācijas labumiem.

Februāra beigās Cherokee Nation cilts virsaitis paziņoja, ka Cherokee nosaukuma lietošana automašīnās "nedara godu viņa tautai". Pēc Čaka Hoskina juniora domām, vislabākā cieņas izrādīšana būtu viņu vēstures, kultūras un valodas izpēte. Tomēr Jeep šim uzstādījumam nepiekrita. Savā vēstījumā zīmola vadība aicināja uz atklātu dialogu un paskaidroja, ka modeļu nosaukumi ir "rūpīgi izvēlēti" un, gluži pretēji, tikai "slavē Amerikas pamatiedzīvotājus".

Marta sākumā kļuva zināms, ka sarunas nonākušas strupceļā, jo neviena no pusēm nepiekāpjas. Tikmēr laikraksts The Wall Street Journal citējis Stellantis izpilddirektora Karlosa Tavaresa teikto, ka viņš ir gatavs jebkuram iznākumam. "Šajā posmā es neredzu nekādas problēmas," uzsvēris Tavares. "Bet, ja tās parādīsies, mēs, protams, to atrisināsim." No tā var secināt, ka Stellantis vadībai kopumā nav iebildumu, ja Jeep atsakās no Cherokee nosaukuma, kas tiek izmantots kopš 1974. gada.

Interesanti, kā uz šiem notikumiem reaģēs tuaregu un kaškaju ciltis, kuru nosaukumus saviem automobiļiem izvēlējis Volkswagen un Nissan.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 5.marts 2021 15:53
17 1 Atbildēt

Tagad es saprotu, kāpēc Škoda Yeti pārtrauca ražot - sniega cilvēki protestēja :-/

viencexperc 5.marts 2021 15:34
5 2 Atbildēt

Covid laikā sarūk kazino apmeklētāju skaits, tāpēc indiāņiem vajag kaut kur citur naudiņu pelnīt.

Ja reiz žurnaļugi uzzināja tādu ziņu, tad vajadzēja to pabeigt - cik tas Hoskins gribēja dolārus.

viencexperc 5.marts 2021 18:20
5 2 Atbildēt

Tikai krievi neprotestē pret savu sapni: Passat.

Пассать - vates valodā - pamīzt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti