Krievijā izlaista pirmā luksuss sedana Aurus Senat pilotpartija 8

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 12.marts 2021 5:43

Krievijā izlaisti vairāki luksuss sedana Aurus eksemplāri, kas tiks izmantoti izmēģinājumiem un tehnikas pieslīpēšanai. Pārdošanā šīs automašīnas nenonāks.

Krievu mediji, atsaucoties uz ziņu aģentūras TASS informāciju raksta, ka pirmā Aurus Senat automobiļu partija izlaista saskaņā ar grafiku un tāpat kā citur autobūves praksē, pārdošanā nenonāks, bet tiks izmantota pēdējiem izmēģinājumu testiem.

Automašīnas privātiem klientiem no konveijera sāks ripot nedaudz vēlāk. Vispirms Jelabugas rūpnīca izlaidīs versiju visgreznākajā aprīkojuma komplektācijā, pēc tam bāzes modeli pirmajā gadījumā Aurus Senat cena ir vismaz 22 miljoni rubļu (250 000 eiro), otrā – 18 miljoni (205 000 eiro).

Luksuss sedans ir aprīkots ar hibrīda spēkstaciju, kuras pamatā 4,4 litru v8 benzīna dzinējs ar kompresoru. Iekšdedzes dzinējs sadarbojas ar kompaktu elektromotoru un 9 pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Hibrīdiekārtas kopējā jauda ir 600 zirgspēki.

Iepriekš kļuva zināms, ka sērijveida Aurus Senat pirmajiem privātajiem klientiem sāks piegādāt 2021. gada vasaras sākumā. Pirmajām automašīnām būs pieejamas sešās virsbūves krāsās: perlamutra balta, kafijas, tēraudzila, tumši zila, grafīta un melna.

Pašlaik valdības transporta speciālajā autoparkā Aurus Senat izmanto Krievijas prezidenta Vladimira Putina un citu valsts augstāko amatpersonu braucieniem

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 12.marts 2021 8:06
7 1 Atbildēt

Vai nu mersedesa vai poršes. Jau neatceros precīzi.

Protams, ka 90 procenti ir rietumu mezgli.

Nezinu par ko vatņiki un auto Māris jūsmo.

Tas nav nekas sevišķs salikt no gatavām detaļām kaut kādu auto.

Lūk arī "arābu" auto - lykan

Uraklvagonzavod 12.marts 2021 8:51
4 1 Atbildēt

Tur ir tanka T14 dzinējs!

Meeris 13.marts 2021 21:56
1 0 Atbildēt

"palaista aurus pilotkas partija" - kak tebe takoje Ilon Mask!?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti