Krievijā izlaista pirmā luksuss sedana Aurus Senat pilotpartija 8

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 12.marts 2021 5:43

Krievijā izlaisti vairāki luksuss sedana Aurus eksemplāri, kas tiks izmantoti izmēģinājumiem un tehnikas pieslīpēšanai. Pārdošanā šīs automašīnas nenonāks.

Krievu mediji, atsaucoties uz ziņu aģentūras TASS informāciju raksta, ka pirmā Aurus Senat automobiļu partija izlaista saskaņā ar grafiku un tāpat kā citur autobūves praksē, pārdošanā nenonāks, bet tiks izmantota pēdējiem izmēģinājumu testiem.

Automašīnas privātiem klientiem no konveijera sāks ripot nedaudz vēlāk. Vispirms Jelabugas rūpnīca izlaidīs versiju visgreznākajā aprīkojuma komplektācijā, pēc tam bāzes modeli pirmajā gadījumā Aurus Senat cena ir vismaz 22 miljoni rubļu (250 000 eiro), otrā – 18 miljoni (205 000 eiro).

Luksuss sedans ir aprīkots ar hibrīda spēkstaciju, kuras pamatā 4,4 litru v8 benzīna dzinējs ar kompresoru. Iekšdedzes dzinējs sadarbojas ar kompaktu elektromotoru un 9 pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Hibrīdiekārtas kopējā jauda ir 600 zirgspēki.

Iepriekš kļuva zināms, ka sērijveida Aurus Senat pirmajiem privātajiem klientiem sāks piegādāt 2021. gada vasaras sākumā. Pirmajām automašīnām būs pieejamas sešās virsbūves krāsās: perlamutra balta, kafijas, tēraudzila, tumši zila, grafīta un melna.

Pašlaik valdības transporta speciālajā autoparkā Aurus Senat izmanto Krievijas prezidenta Vladimira Putina un citu valsts augstāko amatpersonu braucieniem

 

 
Visi komentāri
 
archivārs 12.marts 2021 7:23
0 0 Atbildēt

Kur un kāda firma ražo dzinēju? Vai tiešām arī Krievijā kaut kas tapis?

viencexperc 12.marts 2021 8:06
7 1 Atbildēt

Vai nu mersedesa vai poršes. Jau neatceros precīzi.

Protams, ka 90 procenti ir rietumu mezgli.

Nezinu par ko vatņiki un auto Māris jūsmo.

Tas nav nekas sevišķs salikt no gatavām detaļām kaut kādu auto.

Lūk arī "arābu" auto - lykan

Uraklvagonzavod 12.marts 2021 8:51
4 1 Atbildēt

Tur ir tanka T14 dzinējs!

Krotow 12.marts 2021 10:52
1 0 Atbildēt

Krievu atbilde rolsroisam. Tagad šiem atliek reanimēt Brežņevu

Asss 12.marts 2021 18:35
0 0 Atbildēt

Tas tak ir kārtējais austrumnieku copy - paste izgājiens, ha, ha!

Sms 13.marts 2021 16:22
0 0 Atbildēt

Youtube jau bija krievu autopazinēja atziņas par šo krievijas autobūves šedevru. Secinājums bija, ka mēsls par ceturtdaļmiljonu.

Meeris 13.marts 2021 21:56
1 0 Atbildēt

"palaista aurus pilotkas partija" - kak tebe takoje Ilon Mask!?

iciks 13.marts 2021 23:40
0 0 Atbildēt

200K EUR.... Domāju, ka par tādu naudu var nopirkt pārbaudītu firmu augstā gala labi aprīkotu autiņu, nevis kaut kādu mistisku auto, kas ražots valstī, kuras autobūves tradīcijas ir anekdotes vērtas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti