Sešas jaunas rūpnīcas, jauns uzlādes punktu tīkls un elektrisko automobiļu tirgus līderis - Volkswagen atklāj plānus 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 16.marts 2021 16:32

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" otrdien paziņoja, ka līdz 2025.gadam plāno sasniegt dominējošo stāvokli elektrisko automobiļu tirgū.

"Volkswagen" pērn pārdeva 422 000 elektrisko automobiļu, no kuriem 230 000 bija pilnībā elektriski, kas ir trīs reizes vairāk salīdzinājumā ar 2019.gadu.

Tagad uzņēmums paredzējis, ka šogad pasaulē tiks pārdots miljons elektrisko automobiļu, tostarp pilnībā elektriskas un hibrīda automašīnas.

"Vēlākais, līdz 2025.gadam grupa vēlas kļūt par elektrisko automobiļu tirgus līderi," norāda "Volkswagen".

"Volkswagen" grupa, kurai kopumā pieder 12 zīmoli, nākamajos piecos gados pārejā uz elektrisko automobiļu ražošanu investēs 46 miljardus eiro.

Katrs desmitais 2020.gadā Eiropā pārdotais automobilis bija elektrisks, kas ir pieckārtīgs kāpums salīdzinājumā ar 2019.gadu.

"Volkswagen" grupa sagaida, ka elektriskie automobiļi līdz 2030.gadam veidos 60% no Eiropā pārdoto automašīnu kopējā skaita.

Pirmdien uzņēmums paziņoja, ka Eiropā tiks izveidotas sešas akumulatoru ražotnes un ievērojami paplašināts uzlādes punktu tīkls.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anonimikis 16.marts 2021 17:19
2 1 Atbildēt

End of the ICE age

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti