Visi uz vienas platformas - BMW izstrādā jaunu arhitektūru Neue Klasse 7

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 22.marts 2021 13:14

BMW izstrādā jaunu tehnoloģisko platformu, kas aizstās līdzšinējās UKL un CLAR arhitektūras.

Nākotnē visi BMW automobiļi taps uz vienas Neue Klasse platformas. Tas būs jauns universāls konstruktīvs risinājums, kas derēs gan automobiļiem ar benzīna un dīzeļa motoriem, gan hibrīdiem un pilnībā elektriskiem modeļiem.   

Neue Klasse pamatkonfigurācija ir elektriska aizmugurējo riteņu piedziņas platforma, ko viegli pielāgot visu garumu transportlīdzekļiem, tostarp pilnpiedziņas modeļiem.

Saskaņā ar ražotāja plāniem, pāreja uz jauno platformu ļaus līdz 2030.gadam elektromobiļu īpatsvaru bavāriešu modeļa piedāvājumā palielināt līdz 50 procentiem.

Pagaidām BMW automobiļi top uz UKL un CLAR platformām. Pirmo no tām izmanto kopš 2014.gada BMW un Mini kompakto priekšpiedziņas modeļu ražošanai, bet CLAR ieviesa gadu vēlāk BMW aizmugures un pilnpiedziņas automobiļu, kā arī elektrisko iX3, i4 un iX ražošanai.

Neue Klasse platformu BMW sāks izmantot 2025.gadā.

Līdz 2023.gadam BMW laidīs klajā 13 pilnībā elektriskus transportlīdzekļus. Divi no tiem (iX un i4) tika prezentēti aizvadītajā nedēļā, taču starta laukumā drīz vien ieraudzīsim arī pilnībā elektriskos piektās un septītās sērijas modeļus (i5, i7), elektrisko Mini Countryman un X1 (iX1).

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 22.marts 2021 16:38
4 2 Atbildēt

Varbūt pietiks stumt muļķības ?

Kā būtu ja pavirši apgrābstītiem skaitļiem paskatītos uz to kas tad īsti migrē un kāpēc. Ģimenes draugi, kā "tupēja Vācijā" tā tup joprojām, ex-draudzenes ģimene, kā tup Vācijā tā tup - vīrs diplomēts inženieris kurš sāka savu darbu pie atrakciju parku inženiertehniskajām sistēmām, bet tagad pārmeties naftas pārstrādes inženiertehniskiem risinājumiem utml.

Un turki, poļi utml. vācu rūpnīcās gan nav nekas jauns, tik tās celoņsakarības tu acīmredzami izrauj no tā līmeņa "kurā laikam taču pats apgrozies", citādi tavu nespēju redzēt globālas likumsakarības es vienkāŗsi nespēju iztulkot ...

Un droši vien vēl lielāks izbrīns tev būs par britu emigrāciju visos laikos, un ka tevi - jamie pat ir Latvijas imigrantu vidū ... kas to būtu domājis ...

WALA 22.marts 2021 20:16
3 1 Atbildēt

es tev ieteiktu paanalizet profesiju parstāvjus kas migrē, tautībai nav nekādas nozīmes emigrācijas dinamikā, to jau nu tu vareji ari pats aizdomāties, ja reiz par ekspertu saucies, bet tev jau ja atstāj vietu brīvdomībai, tu neuzker pat virzienu uz kuru norādu.

viencexperc 22.marts 2021 16:21
2 4 Atbildēt

uzlika nosaukumu vācu valodā, lai neviens nezin, ka to būvē turku-poļu-krievu izcelmes speciālisti.

No latviešu strādnieku sapņui zemes paši vāciesi tinas prom lielos tempos. Pagājušogad vien 1,2 miljoni ( pēdējos 5 gados - 5 miljoni, gandrīz otrā pasaules kara līmenis)

Visvairak bēg uz Šveici, Austriju un ASV ( ne tās valstis, kur labvēlīgi izturas pret demokrātiem ( bēgļiem), tapēc nevajag muldēt, ka tie ir tie, iebraukušis 1,3 miljoni...reemigrējas).

Bet par to brīnās tikai komunisti. Gudrs cilvēks zin, ka tā ir komunisma gandrīz gala stadija. Gala stadija ir - haoss, bardaks un jaunas valsts veidošanās.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 2

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 5

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 

Brāļi Lielbārži izcīna pirmo uzvaru Pasaules čempionātā Portugālē

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alqueidão, “Torres Novas” trasē aizvadīts Pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā, kur savu pirmo uzvaru šajā seriālā izcīnīja Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti