Toyota RAV4 ir 2020.gada pasaulē visvairāk saražotais krosovers 12

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 28.marts 2021 8:46

Pēc Inoveva tirgus izpētes organizācijas datiem Toyota RAV4 ir 2020.gada pasaulē visvairāk saražotais krosovers, krietni apsteidzot otrajā vietā esošo Honda CR-V.

Inoveva apkopotie dati liecina, ka Toyota RAV4 pērn saražots 965 000 vienībās, bet Honda CR-V ieņem otro vietu ar 665 000 transportlīdzekļiem. Uz trešā pakāpiena nostājies Volkswagen Tiguan ar 542 000 eksemplāriem, bet tālākās vietas ieņem Nissan Rogue / X-Trail, Hyundai Tuscon, Chevrolet Equinox, Toyota Highlander, Mazda CX-5, Nissan Qashqai un Mercedes GLC.

Kopumā pagājušajā gadā visā pasaulē tika ražoti 27,6 miljoni apvidus automašīnu. Tas atbilst 36 procentiem no kopējās automašīnu produkcijas. Lielākie ražotāji bija Japāna un Eiropa ar 7,5 miljoniem vienību, kam sekoja Ķīna ar 6 un ASV ar 3,5 miljoniem.

Šim automobiļu segmentam vislielākā tirgus daļa ir ASV un Austrālijā, kur tā sasniedz 51 procentu. Ķīnā šis rādītājs ir 46 procenti, Eiropā - 41 procents.  Šādi modeļi ir mazāk populāri Dienvidamerikā un Centrālamerikā - Meksikā to tirgus daļa ir 25 procenti, Brazīlijā 24 procenti un Argentīnā 19 procenti. Ar 25% apvidus automobiļu daļu Indija arī ir zem daudzu citu lielo tirgu līmeņa.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Antons 29.marts 2021 9:04
4 1 Atbildēt

Kas apliecina vēlreiz, ka 80% cilvēkiem ir vienalga ar ko braukt, galvenais - mode.

Toyota 29.marts 2021 10:04
4 2 Atbildēt

Jā, bet nu patiesībā jau pohuj, kāda kuram daļa ar katrs no mums brauc? Svarīgākais ir tehniskais stāvoklis, lai neapdraudētu citus.

Protams jā Toyota ir primitīvs flinstons, bet tieši tas daudziem patīk, tur ir mazāk kam plīsts. Visas tehnoloģijas vecas un pārbaudītas jau gadiem utt. Pamaina tikai vizuālo izskatu un viss.

Ja man būtu jāizvēlas no visādiem plastmasas sūdiem, tad es viennozīmīgi izvēlētos Toyotu pār kia/hjundai, mazda, ford, reno un tamlīdzīgiem ražotājiem!

Toyota 29.marts 2021 17:54
3 0 Atbildēt

Tak nomierinies lūžņu dzenātāj, mēs šeit runājam par jaunākiem auto, nevis taviem vecajiem x3 ...

Turklāt tās ir citas kategorijas automašīnas, vecais x3 tieši tā, arī ir primitīvs, tik visiem viņiem nobraukums 500k+ km, plus ne visi vēlas braukt ar tik vecu auto!

Kas attiecās uz kapotu tad jā, tā tik tiešām ir, bet nu es to neuzskatītu par plusu, ja vien katru dienu nav jāver tas kapots vaļā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti