Kiberuzbrukumā cietušais ASV degvielas cauruļvadu tīkls atsācis piegādes; degvielas joprojām nepietiek (+ VIDEO) 1

 
Nozare.lv | 14.maijs 2021 10:41

Kiberuzbrukumā cietusī ASV lielākā degvielas cauruļvadu sistēma "Colonial Pipeline" ceturtdien pavēstīja, ka atjaunojusi degvielas piegādes, tomēr uzpildes stacijām Austrumkrastā pēc panikas iepirkšanās viļņa daudzviet degvielas joprojām trūkst.

No Floridas līdz Mērilendai auto joprojām stāv garās rindās pie benzīntankiem, bet vidējā benzīna cena valstī pirmo reizi kopš 2014.gada pārsniegusi trīs dolārus par galonu (0,7 eiro litrā), neraugoties uz valdības centieniem risināt piegāžu krīzi.

"Colonial Pipeline" ceturtdien pavēstīja, ka "panākusi būtisku progresu" piegāžu atjaunošanā. Vēl trešdien uzņēmums apliecināja, ka ir sācis restartēt tīklu.

"Produkta piegādes ir atsāktas vairumā tirgu, kurus mēs apkalpojam. Mēs prognozējam, ka šodien līdz dienas vidum katrs tirgus, kuru mēs apkalpojam, saņems produktu no mūsu sistēmas," teikts paziņojumā.

Tomēr dažos cauruļvados, arī Virdžīnijā, piegādes netiks atjaunotas līdz vakaram, norādīja uzņēmums.

Vairāk nekā pusē uzpildes staciju Virdžīnijā beigusies degviela, autobraucējiem iztukšojot to krājumus, ceturtdien liecina nozares vietnes "GasBuddy" dati.

Arī Džordžijā situācija ir līdzīga, bet daudzās citās pavalstīs tā ir uzlabojusies.

"Tagad situācija atdziest, notiekot zināmiem uzlabojumiem. Paies pāris vai dažas nedēļas, lai šīs uzlabošanās rezultātā pārtrauces būtu nulles līmenī," tviterī prognozēja "GasBuddy" naftas nozares eksperts Patriks De Hāns. "Progress var būt lēns."

"Colonial Pipeline" apturēja sava cauruļvada tīkla darbību pēc piektdienas vakara kiberuzbrukuma datorsistēmām.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pirmdien paziņoja, ka uzbrukumu veicis grupējums "Darkside".

"Colonial Pipeline" ir ASV lielākais cauruļvadu operators, kas parasti dienā transportē 2,5 miljonus barelu benzīna, dīzeļdegvielas, aviācijas degvielas un citu pārstrādātu naftas produktu.

 
Visi komentāri
 
Ewpglj'kbqlsfm un bē 16.maijs 2021 23:16
0 0 Atbildēt

Samaksāja,padalījās ar peļņu.Kur nauda nonāks?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti