Piedāvājums rietumiem - UAZ „Buhanka” ceļojumu māja tiks likta uz konveijera 15

 

Foto: Ekrānbilde no Autonews.ru

iAuto | 25.maijs 2021 9:30

UAZ Baikal – Uļjanovskas autorūpnīcas apvidus auto modelis, kas paredzēts ceļojošiem tūristiem, piedzīvos sērijveida ražošanu.

Pirmoreiz par šo modeli mediji ziņoja pērn, taču gada laikā formalitātes ir nokārtotas un UAZ Baikal tiks likts uz konveijera. Zināms, ka automobili tūristiem ražos Uļjanovskas uzņēmums  Автодом (Automāja), saražoto eksemplārus skaits būs ierobežots un paredzēts tas ir galvenokārt pircējiem no rietumu valstīm.  

No pērn nodemonstrētā koncepta uz UAZ SGR (Buhanka) radītais sērijveida Baikal atšķiras ar vairākiem uzlabojumiem jeb, kā norāda ražotājs: "Uzlabotu funkcionalitāti un paaugstinātu komforta pakāpi".

 Automašīnā ir iebūvēts transformējams dīvāns, bet, ja nepieciešams, aizmugurējais sēdeklis tiek pārbīdīts, atbrīvojot plašu kravas nodalījumu.

Baikal var aprīkot ar ēdamgaldu un virtuves bloku, kurā būs iebūvēta izlietne, ūdens krāns, ledusskapis, pārvietojama plīts un divas 20 litru ūdens tvertnēs. Turklāt automašīnai ir niša pārnēsājamas tualetes pārvadāšanai, kā arī personīgo mantu un bagāžas skapis.

Visas mēbeles ir izgatavotas no viegla saplākšņa ar izturīgu, ūdensizturīgu HPL laminējumu. Visbeidzot, kemperis ir aprīkots ar bloku ārējā un iekšējā apgaismojuma ieslēgšanai, 220 V kontaktligzdu un USB savienotāju.

Baikal modifikācija būs aprīkota ar stikla šķiedras jumtu, kuram ir pacelšanas mehānisms, amortizatori un skavas noturēšanai slēgtā stāvoklī. Klienti var izvēlēties kādu no četrām paceļamā jumta versijām, kas ļauj palielināt pasažieru nodalījuma augstumu līdz 1650 vai 2000 mm. Automašīna komplektācijā arī plastmasas logi, moskītu tīkls un LED apgaismojums visapkārt salonam.

Kemperis ir aprīkots ar 112 zirgspēku benzīna dzinēju, kas darbojas kombinācijā ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu un pilnpiedziņas sistēmu.

Baikala cenas ražotājs sola atklāt vēlāk.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
anoagask 25.maijs 2021 10:10
8 2 Atbildēt

kārtējā viltus ziņa - kā viņi gatavojas sertificēt ES tirgū to brīnumu??? ja būtu 70. gados reģistrēts, varbūt varētu izlīst caur adatas aci kā vecais Defender.

un paceļamais jumts, kurā nav gultas arī ir dīvains risinājums

R(8) 25.maijs 2021 11:18
7 3 Atbildēt

Es ari vienmer iesmeju par Krievijas autobuves sedevriem , bet sis projekts aizies rietumeiropas tirgu , lai ka mums nepatiktu , ir jabut objektiviem , tur ir pietiekosi daudz gimenes kuram patik celot sada veida

Hmm 25.maijs 2021 10:15
6 2 Atbildēt

Putina slepenais ierocis?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti