Lēnās uzlādes dēļ Tesla saviem klientiem būs jāmaksā 16 tūkstoši ASV dolāru 3

 

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/TeslaOwnersClubNorway/

iAuto | 25.maijs 2021 11:16

Norvēģijas tiesa likusi Tesla izmaksāt 16 000 dolāru lielu kompensāciju Tesla Model S un Model X īpašniekiem, kuru automobiļu veiktspēja pasliktinājās pēc ražotāja pēdējā programmnodrošinājuma atjaunināšanas.

Norvēģijā tiesa likusi Tesla izmaksāt amerikāņu elektromobiļu īpašniekiem 16 tūkstošus dolāru, ziņo izdevums Electrek. Izdevums raksta, ka tiesas prāvas cēlonis bija pārāk lēna akumulatoru uzlāde automašīnās Supercharger stacijās pēc programmatūras atjaunināšanas. Turklāt autovadītāji sūdzējās arī par savu elektromobiļu gaitas rezerves samazināšanos.

Kā pastāstījis viens no 2014. gada Tesla īpašniekiem, sākotnēji viņa automašīna ar vienu uzlādi varēja nobraukt 397 kilometrus, taču pēc atjaunināšanas šis rādītājs nokrities līdz 349 kilometriem.

Šī liksta skārusi tūkstošiem Tesla Model S un Model X automobiļus, kas bija aprīkoti ar 85 kWh akumulatoru.

Savukārt Tesla pārstāvis uzsvēris, ka viens no programmatūras atjaunināšanas mērķiem ir "aizsargāt akumulatoru un palielināt tā kalpošanas laiku" un piebildis, ka šāda problēma skārusi tikai nelielu daļu amerikāņu elektromobiļu īpašnieku.

Šobrīd Norvēģijā ir aptuveni 10 tūkstoši amerikāņu elektromobiļu īpašnieku. Vai Tesla pārsūdzēs tiesas lēmumu, joprojām nav zināms. Šobrīd līdzīgas prasības izskata arī citu valstu tiesas.

 

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 25.maijs 2021 15:21
8 1 Atbildēt

Visu laiku esmu uzskatījis, ka tās superātrās uzlādes ir šaubīga lieta. Acīmredzot , Tesla nosprieda, ka būs sliktāk, ja baterijas nosprāgs pirms laika, tāpēc ar softa apdeitu nobremzēja uzlādes ātrumu un baterijas piebāšanu līdz 100%

juhhūū! 25.maijs 2021 14:25
2 0 Atbildēt

Nauda pa elektrības vadu! Piegāde jau šodien)))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti