Vācija – elektrības tirgotāji jau atkal paceļ cenas 32

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

iAuto | 30.maijs 2021 5:12

Elektroautomobiļu kļūst arvien vairāk un elektrības tirgotāji sajūt peļņas iespējas. Nesen enerģijas koncerns EnBW paziņoja, ka pacels cenas no 6.jūlija vidēji par 7,7 centiem par kilovatstundu.

Vācijā ir augstākās elektroenerģijas cenas Eiropā, kas padara elektromobiļu ekspluatāciju dārgāku nekā daudzās kaimiņvalstīs, raksta vācu izdevums Focus.de, taču tas nebūt nenozīmē, ka viss paliks kā ir.

ASV kilovatstunda elektroenerģijas Tesla īpašniekam maksā apmēram 7 centus, Vācijā mājsaimniecība parasti maksā aptuveni 30 centus. Izmaksas, kas saistītas ar saules un vēja enerģijas tehnoloģiju paplašināšanu novedušas pie tā, ka Vācijā ir augstākā elektrības cena Eiropā. Benzīna un dīzeļauto īpašnieki spiesti maksāt nodokli par CO2 izmešiem, taču arī elektrisko automašīnu ekspluatācija kļūst dārgāka, neskatoties uz daudzajām prēmijām un nodokļu atlaidēm.

Elektrības cenas pieaug atjaunojamās enerģijas dēļ

Tas ir saistīts ne tikai ar pieaugošajām atjaunojamās enerģijas izmaksām un nepieciešamajiem infrastruktūras risinājumu izmaksām, bet arī ar to, ka daudzi uzlādes staciju nodrošinātāji nevēlas palikt bez peļņas.

Tā rīkojies arī viens no lielākajiem uzlādes staciju operatoriem Eiropā, enerģijas grupa EnBW, kas no 6. jūlija paaugstina cenas vidēji par 7,7 centiem par kilovatstundu, kas atkarībā no tarifa būs aptuveni 10 centi.

Ja precīzāk tad, kilovatstunda maiņstrāvas lādētāja standarta tarifā no 6. jūlija maksās 45 centus (nevis 39 centus), līdzstrāvas iekārtā - 55 centus (nevis 49 centus). Nesen atjaunotajās Ionity (ko EnBW dēvē par “augsto cenu operatoru”) stacijās, korekcijas nav – tie paši 0,79 eiro / kWh, taču cenas šeit nesen jau tika paaugstinātas.

EnBW uzcenojumu pamato ar to, ka viņi "kā neviens cits uzņēmums" veic ātrās uzlādes staciju un uzlādes parku paplašināšanu Vācijā. Turpmākajos gados, kad elektromobiļu skaits Vācijā strauji pieaugs, EnBW plāno ik gadu ieguldīt līdz 100 miljoniem eiro uzlādes tīkla paplašināšanā.

 
32 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 30.maijs 2021 7:23
19 31 Atbildēt

Absolūti prognozētā situācija, kas jau tika paredzēts!!!

Sanāk tā ka mana sievasmāte vot, vot maksās paaugstinātu cenu par elektrību, kaut nekad dzīvē nav bijis un nebūs sava auto....

Citiem vārdiem sakot visi dotēs (segs paaugstinātās elektrības izmaksas) elektrotransportu!! Arī tie kas nepārvietojas ar auto - velosipēdisti, kājāmgājēji, invalīdi, mazi bērni, ....

Ļoti jauka nākotne!

felix65 30.maijs 2021 6:57
17 1 Atbildēt

Kāds domāja ka būs citādi? Ejam uz strupceļu, biedri. Gan jau arī pie mums būs gan augstas cenas uzlādei, gan ceļu nodoklis. Pasarg dievs, ka valsts sāks dotēt to strupceļa tehnoloģiju un būs vairāk eauto pircēju! Un viss tas viltuszinātnes vārdā, kā arī lai autoražotāji atpelnītu strupceļa tehnoloģijās ieguldīto naudu!

Neste 30.maijs 2021 10:53
12 2 Atbildēt

Kungi un cienijamās dāmas, šī situācija ir radusies, jo ar degvielas (elektrības) tirdzniecību sāka nodarboties visādi startapi, kas saņēma subsīdijas un zaļos kredītus no valsts, un viņiem nav cita piedāvājuma no kā pelnīt naudu.

Ja standarba benzintanki faktiski subsidē visu degvielas tirdzniecības padarīšanu un lauvas tiesu pelna uz burgeru uzcenojuma 500%, tad startapiem jasak atdod kredīti un tiem jāsāk smelt nauda no elektroauto ipasniekiem, jo pardod tikai elektribu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti