Mazda sola 13 elektriskās piedziņas un hibrīdautomobiļus līdz 2025.gadam. 18

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.jūnijs 2021 5:55

Mazda ir vēl viens autoražotājs, kas paziņojis par virkni videi draudzīgu modeļu tuvāko gadu laikā.

Mazda nākamo četru gadu laikā izlaidīs ne mazāk kā 13 jaunus modeļus un to modifikācijas, kas aprīkotas ar elektrificētām spēkstacijām. Laika posmā no 2022. līdz 2025. gadam Mazda dažādos tirgos laidīs klajā piecus jaunus hibrīdus un tikpat daudz versiju ar benzīna-elektriskās piedziņas sistēmu un funkciju, kas ļaus tos uzlādēt no mājsaimniecības elektrības kontaktligzdas. Visbeidzot, līdz 2025. gadam debitēs trīs pilnībā elektriski Mazda modeļi. Transportlīdzekļi tiks izstrādāti Japānai, ASV, Eiropai, kā arī Ķīnai un citām Āzijas valstīm.

Mazda izstrādās jaunu moduļu arhitektūru, kas paredzēta jaunās paaudzes elektriskajiem transportlīdzekļiem. Pirmais sērijveida automobilis uz šīs platformas parādīsies 2025. gadā. Mazda sagaida, ka līdz 2030. gadam ceturtā daļa viņu automašīnu tiks aprīkotas ar elektriskās piedziņas iekārtām.

Vēl viens interesants jaunievedums paredzēts Mazda lielāko segmentu automobiļiem – jau no 2022.gada ražotājs sāks tos komplektēt ar pilnveidotu pusautomātisko braukšanas sistēmu, kas varēs uzraudzīt vadītāja stāvokli un patstāvīgi veikt manevrus vai bremzēt automašīnu, ja elektronika nebūs saņēmusi savlaicīgu atbildi.

Iepriekš kļuva zināms, ka no 2022. gada Mazda atgriezīsies pie rotora dzinēju ražošanas. Kompaktais motors tiks izmantots mazā krosovera Mazda MX-30 hibrīdiekārtā, taču ne vis kā piedziņas agregāts, bet gan kā ģenerators, lai uzlādētu baterijas, kuras darbina elektromotorus.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Lūdzu 18.jūnijs 2021 8:18
7 4 Atbildēt

Nevajag elektriskos auto saukt par videi draudzīgiem. Tie ir draudzīgāki cilvēkam, jo nepūš gāzes, lai gan riepas dilst tāpat un tie sīksūdi esot varen nelāga manta, ko ieelpot. Dabai draudzīgi ir gājēji un zirģeļi. Pat velo ražošana un izmantošana atstāj ietekmi uz dabu, un to var nosaukt par mazāk graujošu uz dabu salīdzinot ar auto, bet arī nekādi ne draudzīgu dabai.

Trauks 18.jūnijs 2021 13:56
6 1 Atbildēt

Nu labi, ka tev acu priekšā ir vismaz kas pazīstams

Asaris 18.jūnijs 2021 11:12
5 0 Atbildēt

Lai jau sākumā labāk uztaisa kādus 2 bet normālus. Tā parodija ko viņi tiko izlaida, būtu bijusi noderīga 2012. gadā

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti