Pēdējais Audi ar iekšdedzes dzinēju – 2026.gadā 7

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 19.jūnijs 2021 5:52

Pēdējo Audi markas automobili ar iekšdedzes dzinēju sagaidīsim 2026.gadā, pēc tam vācu autobūves uzņēmums izlaidīs tikai elektrificētus un pilnībā elektriskus modeļus.

Šādu informāciju izplatījis izdevums Sueddeutsche Zeitung, atsaucoties uz saviem ziņu avotiem. Saskaņā ar publikāciju Audi direktoru padomes priekšsēdētājs un galvenais inženieris Markuss Dīsmans, tiekoties ar augstākajiem vadītājiem un arodbiedrības pārstāvjiem, atklājis, ka 2026. gadā uzņēmumam vajadzētu pilnībā pabeigt ar klasisko iekšdedzes dzinēju komplektētu automobiļu ražošanu.

Pēc tam šādas automašīnas tiks pārdotas vēl apmēram septiņus gadus, aptuveni līdz 2032. vai 2033. gadam - atkarībā no klientu pieprasījuma. Pēc tam Audi ražos tikai pilnībā elektrisku modeļus, kā to paredz mātesuzņēmuma Volkswagen izstrādātā stratēģija.

Dīsmans jau martā paziņoja, ka jaunu iekšdedzes dzinēju izstrādāšana tiek pārtraukta, uzsverot, ka Audi turpinās uzlabot pašreizējos iekšdedzes spēka agregātus, lai tie atbilstu jaunajiem vides standartiem Eiropā.

Ļoti iespējams, ka par pēdējo Audi ar iekšdedzes motoru kļūs luksuss krosovers Q8 taū oficiāla apstiprinājuma tam nav.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Pļurkt 19.jūnijs 2021 9:09
11 2 Atbildēt

Kamēr vēl no Vācijas nāk iekšā pietiekoši lēti dīzeļi, tikam ar steigu iesaku tos iepirkt!! Jo drīz tie paliks krietni dārgāki arī otrreizējā tirgū, tāpēc ka saprātīgs cilvēks negribēs izmest naudu uz elektrosūdu!

Mans sievasbrālis jau iegrābās......

Pārdeva savu Kia dīzeļdžipu un nopirka jaunu Hjundai bezīnhibrīdu (arī džipu). Kamēr kruķijās pa Rīgu, tikam bija apmierināts, bet kā izbrauca pirmo garāko gabalu, tā uzreiz ūsas bija lejā! Uz trases hibrīds ēd vairāk kā pliks dīzelis!!! Pie kam tie uzpūstie parametri par milzīgo ekonomiju ir pilnīgā pakaļā! Vieni vienīgi meli ja skatās reālajā dzīvē!

Pirka tikai tāpēc, ka Eiropā ar dīzeļiem jau ir problēmas, bet nepagāja ne 2 nedēļas, kā nožēlo savu izvēli!

Upss 19.jūnijs 2021 6:42
11 2 Atbildēt

Drīz tā mašīnbūve aizrīsies ar saviem elektroauto,- elektroenerģijas cenas kāps strauji (kā tas jau ir uzpildes stacijās Vācijā), utilizācīja izmaksās dārgi, un paši auto arī nav nekādi lētie. Un cik izmaksā batereju izejvielu ieguve!

kasinsh79 19.jūnijs 2021 6:41
9 5 Atbildēt

Jptvm Neticu!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti