Baltkrievu BelAZ paliek bez Rolls-Royce motoriem 14

 
iAuto | 2.jūlijs 2021 5:00

Rolls-Royce Group jūnija beigās pārtrauca sadarbību ar baltkrievu uzņēmumu BelAZ, kas ir viens no pasaulē lielāko karjera pašizgāzēju ražotājiem pasaulē.

Savstarpējā sankciju ieviešana starp Eiropas Savienību un Baltkrieviju ir pilnā sparā, vai ik dienu paziņojot par kārtējiem soļiem šajā jomā. Lai gan Rolls-Royce ir britu uzņēmums, motorus BelAZ tas piegādāja ar vācu MTU Friedrichshafen GmbH starpniecību.

Tagad Rolls-Royce Group pieņēmusi lēmumu sadarbību pārtraukt, līdz ar to BelAZ zaudē vienu no svarīgākajiem motoru piegādātājiem.

Kā ziņo mediji, Rolls-Royce sešpadsmit cilindru DD 16V4000 2330 Zs jaudīgais dīzeļdzinējs tika izmantots  modelim БелАЗ-75710, kas 840 tonnas smagajam pašizgāzējam ļāva pārvadāt 450 tonnas smagu kravu.

Atgādināsim, ka sankcijas pret Baltkrieviju tika ieviestas reaģējot uz represijām pret Lukašenko režīma pretiniekiem un aviokompānijas Ryanair lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā, lai aizturētu režīma kritiķi Romānu Protaseviču.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Buļbenkadafi 2.jūlijs 2021 11:24
12 13 Atbildēt

Nekas, Lukašenko ieliks tanku motorus un darbinās ar kartupeļu gāzi! Priekš kam viņam rietumnieku liberastu motori! Tie tāpat nav pietiekami vīrišķīgi!

imzz 2.jūlijs 2021 14:26
9 1 Atbildēt

Vajadzēs 2 tanku motorus. Tanka motoram ir kādi 1200-1500 Zs max. Un ar šādu jaudu strādājot, tie ilgi nekalpo. Tanku motorus nav jēgas taisīt ar 4 gadu kalpošanas garantiju vai 250 000 km nobraukumu ;)

Latvietis 2.jūlijs 2021 16:34
8 7 Atbildēt

To LukašKropli jau sen vajadzēja novākt. Lai liek 100 gasterbaiterus dzinēja vietā kuri mīs pedāļus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti