Paātrinātā tempā - Mercedes pāries uz elektrisko piedziņu 1

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 18.jūlijs 2021 13:34

Līdz 2030.gadam Mercedes-Benz būs atteicies no lielākās daļas iekšdedzes motoru.

Kā ziņo izdevums Automotive News Europe, atsaucoties uz saviem avotiem, Mercedes  uzņēmuma jaunā attīstības stratēģija paredz paātrinātu pāreju uz elektrisko piedziņu, kā rezultātā zīmols plāno līdz 2030. gadam atteikties no lielākās daļas modeļu ar iekšdedzes motoru.

Jaunā plāna ieviešana būs atkarīga no konkrētiem tirgiem un atbilstošas ​​uzlādes infrastruktūras attīstības: ja valstī nav nepieciešamā elektrifikācijas līmeņa, Mercedes nepārtrauks ar benzīna un dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu tirdzniecību, tomēr līdz šīs desmitgades beigām katram vācu zīmola modelim parādīsies elektriskā versija.

Šogad Mercedes jau ir prezentējis vairākus elektriskos transportlīdzekļus, tajā skaitā sērijveida EQA, EQB un EQS, kā arī modeļa EQT konceptu, savukārt Minhenes autoizstādē (2021.gada septembris) varētu debitēt elektriskais sedans EQE un, iespējams, elektrisko krosoveru flagmanis EQS.

Sagaidāms, ka 22. jūlijā koncerna Daimler vadītājs Ola Kallenius paziņos jaunās attīstības stratēģijas detaļas, paziņojot par vairāku jaunu elektrisko modeļu platformu un savas operētājsistēmas izstrādi. Visticamāk, ka šajā ziņojumā ietverts arī termiņš, līdz kuram vācu zīmols nolēmis atvadīties no automašīnām ar tradicionālajiem iekšdedzes dzinējiem.

 

 
1 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
nu un? 18.jūlijs 2021 16:54
2 1 Atbildēt

Mūsdienās ražot elektroauto nav nekas NU TĀDS, pilna pasaule dažādu elektrisko auto, pat lēto. Kāpēc lai mersedess neražotu batereju uz riteņiem, ja tirgus gatavs tos patērēt?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti