Volvo modeļi atkal tiks pie vārdiem 17

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 25.jūlijs 2021 14:04

Volvo nolēmis atteikties no burtu/ciparu kombinācijām savu modeļu apzīmējumos un atsāks lietot tiem vārdus, kā tas bija 70.gados.

Pretēji citiem ražotājiem, piemēram, Volkswagen, kas pārejot uz jauno ēru sācis piešķirt saviem elektriskajiem modeļiem burtu/ciparu kombinācijas (rezervēts ID.1 līdz ID.10), Volvo nolēmis atgriezties pie vārdiem.

Pēdējo reizi Volvo ar vārdu (Amazon) tika piedāvāts 70.gados, bet kopš 1995.gada ir spēkā nosacījums, kad sedanus apzīmē ar burtu „S”, hečbekus – ar burtu „C”, universālus – ar „V”, bet krosoverus – ar „XC”. Skaitlis 30 un 40 nozīmē piederību kompaktai saimei, 60 – vidējā izmēra saimei, ja redzam 90, mūsu priekšā Volvo flagmanis.

Jauno pieeju modeļu apzīmējumiem sarunā ar žurnālistiem apstiprinājis Volvo vadītājs Hakans Samuelsons, atklājot, ka nākotnē zīmola elektriskie transportlīdzekļi saņems " vārdus kā bērniem", bet šī brīža „tehniskie” nosaukumi aizies pagātnē.

 
17 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Dakteris 25.jūlijs 2021 21:12
15 1 Atbildēt

Izskatās, ka Tev pašam ir iepriekš minētās kaites, ja kaut ko tik aplamu spēj uzrakstīt. Laikam pārāk daudz piepūli no tevis prasa uzrakstīt kaut ko sakarīgu vai arī vnk paklusēt. Unikums =D

Vērotājs 25.jūlijs 2021 22:11
14 11 Atbildēt

Nē, tas latvietis māk izlasīt tikai trīs burtus, 5 jau ir par daudz, tāpēc bmw viņam rullē, bet volvo ir jau neiespējamā misija saprašanai.

Ja stāv 25.jūlijs 2021 22:19
8 4 Atbildēt

Runā, ka ja tev pie mājas volvo, tad tava saksuālā dzīve ir beigusies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti