Vācijas tirgum - jauns elektroauto par 5500 eiro (+ FOTO) 11

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 10.augusts 2021 11:02

Ķīnas autoražotājs Elaris Vācijas tirgū piedāvā elektrisku mazauto, kas ar valdības atbalsta programmām tā pircējam izmaksās vien 5490 eiro.

Tas ir modelis Pio (Ķīnā Zhidou), kas tehniski balstās uz Zhidou D2 jeb Zotye E20. Pēc izmēriem tikai 895 kg smagais Pio līdzinās vācu Smart, ir 2,81 m garš, 1,54 m plats un 1,55 m augsts. Riteņu bāze sasniedz 1,76 m.

Ķīniešu mazauto komplektēts ar 49 zirgspēku elektromotoru, kas ļaus sasniegt maksimāli 105 km/h, bet 27 kWh baterija ļauj cerēt, ka bez papildu uzlādes varēs nobraukt aptuveni 225 km. Strāvas krājumu atjaunošana ar Typ-2 kabeli prasīs 8 stundas.

Akumulatoram ir 4 gadu garantija, visam pārējiem - 2 gadi. Standarta aprīkojums ir diezgan plašs: 13 collu vieglmetāla diski, LED aizmugurējie lukturi, bezatslēgas iedarbināšana, elektriski regulējami ārējie spoguļi, gaisa kondicionieris un pat navigācijas sistēma ar skārienekrānu. Ražotājs atļāvies arī sporta sēdekļus ar ādas polsterējumu.

Pats interesantākais ir cena: Vācijā tie 18 410 eiro, taču atrēķinot valdības atbalstu par videi draudzīgu automobili paliek 9490 eiro.

Pio vēl lētāku padara federālās valdības īpašā finansējuma programma "Sozial und Mobil", kas paredzēta sociālajam sektoram, piemēram, tiem, kas sniedz aprūpes pakalpojumus. Pēc tam rēķinā paliek vairs tikai 5490 eiro.

Elaris piedāvājumā ir arī dārgāki modeļi: Finn (First Edition 13 330 eiro ar atbalstu) un Beo (41 330 eiro ar atbalstu). Pēdējais ir lielizmēra SUV ar 460 km tāldarbību.

 
11 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Andris Liepiņš 10.augusts 2021 13:18
11 3 Atbildēt

Maksimums ar šādiem auto pilsētā būtu jāpārvietojas, gan gaiss tīrāks gan sastrēgumi īsāki. Ja kādam baterija beidzas sastrēguma laikā, kaimiņi viegli nostumtu malā ar visu šoferi

¥anis 10.augusts 2021 18:05
6 0 Atbildēt

kā otrā mašina varētu,bet latvenergo kampēji uzcēla gandridz uz pusi tarifus,nav aktuāli

Nu 10.augusts 2021 20:23
6 2 Atbildēt

ar Smartiem tak brauc, un kas?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti