GM elektromobiļu atsaukums izmaksās miljardu dolāru 9

 
iAuto | 30.augusts 2021 5:17

ASV autobūves koncerns General Motors spiests atsaukt pilnīgi visus Chevrolet Bolt EV elektroautomobiļus, kas pēc aptuvenām aplēsēm, uzņēmumam izmaksās aptuveni 1 miljardu dolāru (850 miljoni eiro).

Aizokeāna mediji vēsta, ka pēc sūdzībām par aizdegšanos, atsaukumam tiks pakļauti visi saražotie Chevrolet Bolt EV automobiļi. Dīleru servisos jau paviesojušies 69 000 2017.-2019.gadu ražojuma spēkrati, drīzumā tiem sekos vēl 73 000 jaunākā izlaiduma automobiļi.

Chevrolet Bolt EV ir General Motors pirmais plašam pircēju lokam paredzētais elektriskās piedziņas modelis. Lielākā daļa automašīnu pārdotas ASV, pārējās – Kanādā. Eiropā tiek piedāvāts Bolt EV dvīnis Opel Ampera-e, taču šajā gadījumā pārdoto eksemplāru skaits nav liels (servisos pabijuši aptuveni 10 000 Ampera-e).

Pirmais atsaukums notika 2020.gada novembrī, taču arī pēc veiktajiem remontiem sūdzības par aizdegšanos nerimās. Ņemot vērā šos apstākļus, ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) iesaka nenovietot Bolt EV garāžās vai māju tuvumā.

Zināms, ka baterijas Chevrolet Bolt EV/Opel Ampera-e piegādā korejiešu LG Chem, tas pats, kurš sadarbojas ar Volkswagen.

Pagājušajā nedēļā Vācijā pēc uzlādes aizdegās viens Volkswagen ID.3, taču par citiem līdzīgiem gadījumiem netiek ziņots. Tikmēr problēmas ar aizdegšanos bijušas gan Audi un Tesla, gan Hyundai, kas nomainījis baterijas vairāk nekā 80 000 izlaisto elektroautomobiļu.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 30.augusts 2021 9:43
2 2 Atbildēt

miljards Austrālijas dolāru, Bermudas dolāru, Kanādas, Hong-Kongas, Jamaikas, Surinamas vai kādas citas valsts dolāri?

Jo, piemēram, miljards Libērijas Dolāru ( LRD) ir "tikai"5 miljoni EUR. Kas priekš liela auto koncerna ir nieks.

Asaris 30.augusts 2021 9:48
2 1 Atbildēt

Paši bremzēja 30 gadus ev attīstību, lai tik atmetās tagad.

ZZZZ 30.augusts 2021 7:28
1 0 Atbildēt

Žēl ka tā. Pieprasījums uz naftas degvielu kādu laiciņu vēl saglabāsies. Tātad arī cenas dēļ pieprasījuma nesamazināsies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti