Subaru laiž klajā jaunās paaudzes WRX (+ FOTO) 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 11.septembris 2021 13:23

Japānas autobūves uzņēmums Subaru prezentējis sportiskā sedana WRX jaunās paaudzes modeli.

Subaru WRX pamatā tagad SGP (Subaru Global Platform), ko jau izmanto arī jaunie Outback un Impreza. Šāds risinājums ļāvis palielināt konstrukcijas stingrību, panāk vieglāku svaru un zemāku smaguma centru.

Savukārt motortelpā tagad uzlabots 2,4 litru motors, kas attīsta 275 Zs – par 3 Zs vairāk nekā iepriekš. Maksimālais griezes moments palicis bez izmaiņām – 350 Nm.

Dzinējs darbojas kopā ar Subaru patentēto simetrisko pilnpiedziņu un aktīvo vilces sadales sistēmu. Transmisiju izvēlē sešu pārnesumu manuālā kārba, kā arī variators ar astoņām virtuālām pakāpēm, kas tagad slēdzas par 30% ātrāk uz augšu un 50% ātrāk uz leju.

Jaunā modeļa izskats mainīts tikai niansēs, tajā pašā laikā panākot labāku aerodinamiskās pretestības koeficientu. WRX salons līdzinās Outback interjeram – arī šeit tiek izmantota multimediju sistēma ar 11,6 collu skārienekrānu un dažādām jaunām iespējām.

Pagaidām Subaru atklājis jaunā WRX Ziemeļamerikas versiju, kas pārdošanā nonāks 2022. gadā. Sportiskais sedans pasaules tirgum debitēs vēlāk.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Madars Vizbulis 12.septembris 2021 7:37
5 4 Atbildēt

Ahujenna labs, 3 zirgi vairak ka ieprieks, gan jau ta cvt karba netur vairak. Nah vispar taisit tadu parodiju? Sito var vojadzers izkost taisna linija.

Bims 12.septembris 2021 10:17
3 1 Atbildēt

Amerikāņiem ļoti patik Subaru, un Japāņi to ļoti labi zin un ražo priekš ASV pircējiem, nevis priekš kaut kādiem 2 pircejiem LV tagad veiks kaut kadas izmaiņas.

Zigis 12.septembris 2021 10:20
2 0 Atbildēt

Jā amerikāņi mīl subaru, to rāda pārdošanas dati-

www.goodcarbadcar.net/subaru-corpor...sales-figures/

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti