Pusvadītāju trūkums – autobūve spiež uz bremzēm 25

 

Foto: Audi

iAuto | 13.oktobris 2021 10:46

Audi, Opel, Volkswagen, BMW, Mercedes, Toyota, Subaru, General Motors, Ford – teju visi pasaules lielākie autoražotāji cits pēc cita spiesti paziņot par ražošanas pārtraukšanu vai apjomu samazināšanu.

Jaunākā informācija pienākusi no Audi – vācu uzņēmums paziņo par darbības traucējumiem divās rūpnīcās: Ingolštatē un Nekārsulmā. Pirmajā no tām šonedēļ tiek apturēts A3 un Q3 konveijers, kā arī ražošanas līnija uz kuras tapa A4/A5 un A3. A4 un A5 ražošana notiek vienā maiņā. Savukārt Nekārsulmā līdz piektdienai neražos A6 un A7. Bez ierobežojumiem turpinās E-Tron GT un R8, bet A8 ražo tikai viena maiņa.

Pusvadītāju trūkuma dēļ darbs šajā rūpnīcā uz nedēļu tika pārtraukts arī augusta beigās, bet jūlijā bija laika posms, kad iztrūka vairākas maiņas abās rūpnīcās.

Septembrī analītiķu veiktās aplēses liecina, ka 2021.gadā visā pasaulē netiks saražoti vairāk nekā 7,7 miljoni automobiļu, ienākumos zaudējot 210 miljardus dolāru.

 
25 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Latvietis 13.oktobris 2021 14:27
7 8 Atbildēt

Vecīt! Tu droši vari mīties un aizmīties nahuj. Aizmīties Pēc maznodrošināto pabalsta.

rezumējums 13.oktobris 2021 17:10
7 0 Atbildēt

Kursh razjotaajs augstas inflaacijas apstaakljos gribees savu preci atdot pa leeto? Taapeec mazaak razjo, lai jau driizumaa stipri daargaak to pashu nopaardotu. Lai nerastos lieki jautaajumi, par produkta gala cenu, izdomaa atrunas it kaa nepiegaadaatiem pusvadiitaajiem, jeb riitdienas pusvadiitaaju razjoshanas izmaksu sadaardzinaashanos, kas rezulteejaas gala produkta daardziibaa. Taas visas ir manipulaacijas ar informaaciju, un ietekmee pateereetaaju riiciibu, pirkt tagad, un tuuliit, un to, kas ir pieejams, nevis individuaali pasuutot ....

Nu ko 13.oktobris 2021 13:29
6 5 Atbildēt

Jāsāk skatīties uz parasto velo pusi, bez motoriem, mikrenēm u.c. deficīta? Kaut gan arī velo jomā tagad sūdu ko nopirksi bez veiksmes un gaidīšanas. Minies un nekādu tev kreņķu par pusievadītājiem! Tikai nepērciet elektroniskos pārslēdzējus))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti