Pieaugot enerģijas cenām, Vācija samazinās elektroenerģijas patēriņa nodevu 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.oktobris 2021 14:21

Vācijas valdība no nākamā gada ievērojami samazinās elektroenerģijas patēriņa nodevu, lai palīdzētu mazināt slogu uz patērētājiem laikā, kad Eiropā strauji palielinās enerģijas cenas, piektdien paziņoja elektroenerģijas tīkla operatori.

Atjaunojamo energoresursu likuma (EEG) piemaksa, kas izmantota, lai finansētu saules un vēja elektrostaciju izveidi, no 1.janvāra tiks samazināta par vairāk nekā 40% līdz 3,723 centiem par kilovatstundu, norāda uzņēmumi "50Herz Transmission", "Amprion", "TenneT TSO" un "TransnetBW".

Šis ir lielākais samazinājums kopš šīs piemaksas ieviešanas 2000.gadā, kas tika veikta ar mērķi palīdzēt Eiropas lielākajai ekonomikai īstenot pāreju no fosilo kurināmo izmantošanas uz videi draudzīgākiem energoresursiem.

Vācijas ekonomikas ministrs Pēters Altmaiers nesen pavēstīja, ka EEG piemaksu turpmākajos gados vajadzētu atcelt pavisam, lai nodrošinātu izmaksu ziņā pieejamu elektroenerģiju.

Tikmēr no šīs piemaksas gūto ienākumu kritums tiks kompensēts ar valdības subsīdijām, daļēji pateicoties oglekļa emisiju nodoklim, kas tika ieviests 2021.gada sākumā.

Vāciešiem jau tā ir augstākie elektroenerģijas rēķini Eiropas Savienībā, un, tuvojoties ziemai, aizvien palielinās spiediens uz valdību, lai tā palīdzētu mazināt gaidāmo enerģijas cenu krīzi.

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ehhh 15.oktobris 2021 15:28
2 0 Atbildēt

D-d-d-duraki....taisni tagad ir jākāš!

Pļurkt 15.oktobris 2021 17:32
1 0 Atbildēt

Kā vienmēr Vācija kaut ko domā tautas labā, grūtā brīdī! Līdz ar to Vācija būs ievērojami konkurētspējīgāka par tādu kā Latvāniju...

Slurkt 15.oktobris 2021 23:59
1 0 Atbildēt

Tu esi latvānis? Īsts vai sētmales?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti