Starp ES dalībvalstīm nav vienprātības par reakciju uz enerģijas cenu kāpumu 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.oktobris 2021 9:04

Pirms Eiropas Savienības (ES) enerģētikas ministru sanāksmes bloka dalībvalstu vidū pieņemas spēkā domstarpības par labāko reakciju uz pieaugošajām enerģijas cenām.

Vācija ir noskaņota pret reformām ES enerģijas tirgū.

Dokumentā, kurā Vācija izklāstījusi savu nostāju šajā jautājumā, norādīs, ka tā piekrīt Eiropas Komisijas (EK) nesenajai analīzei,

ka enerģijas cenu pieaugums esot saistīts ar ārējiem globālās ekonomikas faktoriem, nevis ES enerģijas tirgus struktūru.

Tāpēc Vācija nevar atbalstīt pasākumus, kas konfliktē ar iekšējo gāzes un elektroenerģijas tirgu, piemēram, elektroenerģijas vairumtirdzniecības reformu.

Dokumentu parakstījušas vēl astoņas ES valstis: Austrija, Igaunija, Somija, Dānija, Īrija, Luksemburga, Lietuva un Nīderlande.

Pagājušajā nedēļā Spānija, Francija un vairākas citas Es dalībvalstis pauda viedokli, ka nepieciešama plašāka rīcība no ES puses, reaģējot uz pieaugošajām enerģijas cenām 2021.gadā.

Domstarpības starp ES valstīm enerģijas jautājumā pieņēmušās spēkā pēc ES līderu solījuma steidzami un efektīvi izmantot EK īstermiņa pasākumu instrumentus, lai mazinātu augošo enerģijas cenu ietekmi.

ES ārkārtas enerģētikas ministru sanāksme šodien būs pirmās oficiālās sarunas par iespējamiem īstermiņa pasākumiem.

Iespējams, ka tiks apspriesti arī ilgtermiņa pasākumi, tostarp lielāki stratēģiskie gāzes uzkrājumi, atklāja ES diplomāts.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 26.oktobris 2021 13:46
2 0 Atbildēt

Sekas pārspīlētam "zaļumam". Ar pompu uzspļauj fosilajam kurināmajam, pat nepadomājot, ko liks vietā. Vācija un atomelektrostacijas vispār ir atsevišķs stāsts no sērijas "stulbs un vēl stulbāks". Būtu vispirms sabūvējuši "zaļās" enerģijas ģeneratorus cik vajag un tikai tad atteikušies.

Vecais Nīgrais 26.oktobris 2021 9:17
1 0 Atbildēt

Krievs aizgriež gāzes krānu un skatās, kā ES dalībvalstis plūcās par gāzes pārpalikumiem. Ja šitā turpināsies arī elektrības cena ap 1 euro par kilovatstundu ir pilnīga realitāte, jo nav jau alternatīvu. Tā pati vācija klapē ciet visas AES, un zaļās enerģijas praktiski nav, jeb tas procents ir tik mazs, ka to nejūt. Kamēr nav alternatīvu krievu gāzei, biržas cenas šaujas debesīs, jo resursu trūkst.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti