ASV akciju cenas pieaug, "Tesla" vērtībai pārsniedzot triljonu dolāru

 

Tesla Gigafactory Berlīnes tuvumā Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 26.oktobris 2021 10:16

ASV akciju cenas pieauga līdz jauniem rekordiem, investoriem gaidot tehnoloģiju uzņēmumu peļņas rezultātus un priecājoties par elektromobiļu ražotājfirmas "Tesla" tirgus vērtības palielināšanos, pārsniedzot 1 triljonu ASV dolāru.

Arī Eiropas akciju tirgos pārsvarā bija kāpums, tirgu dalībniekiem gaidot Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu par procentlikmēm un Lielbritānijas valsts budžetu. 

Volstrītas indeksi "Dow Jones Industrial Average" un "Standard & Poor's 500" pieauga līdz jauniem rekordiem. 

Indekss "Standard & Poor's 500" pēdējās trīs nedēļas ir palielinājies, jo negaidīti laba uzņēmumu peļņa ir vairojusi investoru ticību ekonomikas atveseļošanai. Šonedēļ ir gaidāma "Apple", "Amazon" un citu uzņēmumu peļņas rezultātu publicēšana.

Lai gan ziņojumi par peļņu ir apstiprinājuši bažas par augstākām izmaksām, uzņēmumu administratori ir uzmundrinoši izteikušies par spēcīgu patēriņa pieprasījumu, kas ļauj daudziem uzņēmumiem palielināt cenas.

 Analītiķi arī norādīja uz ASV Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi pausto pārliecību, ka demokrātu kongresmeņi ir tuvu vienošanās panākšanai par sociālo tēriņu paketi.

"Tesla" akcijas cena pieauga par 12,7% pēc paziņojuma, ka autonomas uzņēmums "Hertz" pasūtījis 100 000 elektromobiļu no "Tesla".

"Tesla" kļuva par jaunāko lielo tehnoloģiju uzņēmumu, kura vērtība pārsniegusi 1 triljonu dolāru. Šo atzīmi jau agrāk pārsniedza "Apple", "Amazon" un "Microsoft".

Eiro vērtība samazinājās pēc datu publicēšanas, ka Vācijas "Ifo" institūta biznesa pārliecības indekss šā gada oktobrī samazinājies līdz 97,7 punktiem salīdzinājumā ar 98,9 punktiem septembrī, tādējādi reģistrēts zemākais līmenis kopš aprīļa, turklāt indekss kritumu fiksējis ceturto mēnesi pēc kārtas.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" pirmdien pieauga par 0,2% līdz 35 741,15 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,5% līdz 4566,48 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" kāpa par 0,9% līdz 15 226,71 punktam.

Londonas biržas indekss FTSE 100 pirmdien pieauga par 0,3% līdz 7222,82 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 palielinājās par 0,4% līdz 15 599,23 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,3% līdz 6712,87 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena pirmdien nemainījās un bija 83,76 ASV dolāri par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā palielinājās par 0,5% līdz 85,99 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru pirmdien kritās no 1,1643 līdz 1,1614 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru pieauga no 1,3755 līdz 1,3767 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu palielinājās no 113,50 līdz 113,71 jenai par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 84,65 līdz 84,33 pensiem par eiro.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti