Jaunajam “Porsche 718 Cayman GT4” pēdējie testi pirms pasaules pirmizrādes 3

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 11.novembris 2021 9:56

“Porsche 718 Cayman GT4” sev ieguvis “vecāko brāli” - “718 Cayman GT4 RS”. Jaunais modelis ir gatavs savai pasaules pirmizrādei novembrī, noslēguma testos nodemonstrējot dinamisko potenciālu gan uz kalnu ceļiem, gan sacīkšu trasē, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Zīmola vēstnesis un izstrādes pilots Jergs Bergmeisters 20,832 kilometru garo Nirburgringas Nordšleifes trasi vieglas kamuflāžas izstrādes automašīnā pieveica 7 minūtēs un 9,300 sekundēs. Savukārt īsāko, 20,6 kilometru apli, kas iepriekš kalpoja par atskaites punktu, pilots izbrauca 7 minūtēs un 4,511 sekundēs. Tas ir par 23,6 sekundēm ātrāk, salīdzinot ar “718 Cayman GT4”.

Lai aizsargātu vadītāju, sporta automobilī ievietoja sacīkšu pilota sēdekli. Auto aprīkoja ar “Michelin Pilot Sport Cup 2 R” riepām, kas būs pieejamas pēc klienta izvēles. Auto standarta stāvokli un svaru notariāli apstiprināja.

"Izstrādājot “718 Cayman GT4 RS”, mēs iekļāvām tajā visu, kas raksturo patiesu RS: viegla uzbūve, vairāk piespiedējspēka, vairāk jaudas un, protams, vēl augstāks reaģētspējas un atgriezeniskās saites līmenis uz vadītāja komandām,” norāda “GT Model Line” direktors Andrēass Preiningers.

Pēc Preiningera teiktā, fantastiskais Nordšleifes apļa laiks ir iespaidīgs pierādījums tam, cik skaidri pamanāmi ir šie braukšanas dinamikas uzlabojumi.

"”718 Cayman GT4 RS” ir bezkompromisa braukšanas auto. Tas liekas tik veikls kā kartinga auto kalnu ceļos, bet vienlaikus ir arī iespaidīgi stabils un labi balansēts sacīkšu trasē. Citādāk šāds apļa laiks pat nebūtu iespējams," atklāj Jergs Bergmeisters.

Kā atzīst zīmola vēstnesis, “GT4 RS” ir viens no “asākajiem” auto, kādus “Porsche” jebkad radījis. Un braucējiem pašiem ir jāpiedzīvo tā radītās elpu aizraujošās skaņas pieredze. Bergmeisters “718 Cayman GT4 RS” izstrādē testu un pielāgošanas braucieniem veltījis vairāk nekā 500 stundu.

Patēriņš un CO2 izmešu apjoms noteikts saskaņā ar jauno vieglajiem transportlīdzekļiem paredzēto pasaules mēroga testa procedūru (WLTP).

Papildu informācija par jauno vieglo automobiļu oficiālo degvielas patēriņu un CO2 izmešiem ir pieejama ziņojumā "Vadlīnijas par jaunu vieglo automobiļu degvielas patēriņu, CO2 emisijām un enerģijas patēriņu”, kas bez maksas pieejams visās tirdzniecības vietās un “Deutsche Automobil Treuhand GmbH” (DAT).

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jo 11.novembris 2021 10:57
1 0 Atbildēt

Parāva smieklu 7 stundu un 9,3 minūšu apļa laiki uz tiem 20 km!

GTD2 11.novembris 2021 15:25
1 0 Atbildēt

varbūtās ,ka testēja kādu gt4 botu modeli un trasi veica kājām

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti