Citroen Ami nodrošinās kārtību Grieķijas salā (+ FOTO) 4

 

Foto: Stellantis

iAuto | 13.novembris 2021 10:51

Grieķijas salas Halki policija saņēmusi divus elektriskās piedziņas Citroen Ami. Automašīna spēj sasniegt vien 45 km/h, taču ātrums šoreiz nav galvenais.

Uz tikai 28 kvadrātkilometru lielo salu Egejas jūrā Citroen nosūtījis vairākus elektriskās piedziņas spēkratus, tostarp abus mikroauto, kas ir nesen prezentētā Opel Rocks-e dvīņubrālis.

Citroen Ami dzinējspēks ir elektromotors ar 6 Zs jaudu, kas likumsargiem neļaus sasniegt vairāk par 45 km/h, taču pārkāpēju vajāšanai (ja tādi atradīsies starp dažiem simtiem salas iedzīvotāju) varēs izmantot, piemēram, Citroen e-C4, kas arī piegādāts līdz ar abiem mikroauto.

Grieķijas salu „zaļināšana” nomainot kārtības uzturēšanai paredzētos iekšdedzes auto ar videi draudzīgiem elektroauto nav nekāds jaunums – līdzīgi rīkojusies arī Astipalejas salas administrācija, kas izvēlējusies Volkswagen ID.4.

Citroen un tā partneru (tostarp Syngelidis, Citroën importētājs Grieķijā) koncepcijas mērķis ir aizstāt visus iekšdedzes motoru automobiļus ar elektriskajiem transportlīdzekļiem, sekmējot salas pāreju uz videi draudzīgākas enerģijas izmantošanu.  

Ražotājs sola salas iedzīvotājiem "būtisku dzīves kvalitātes uzlabošanos, pateicoties mazākam trokšņa līmenim, labākai gaisa kvalitātei, tīrākai videi un zemākām enerģijas izmaksām".

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Raimondsm 13.novembris 2021 20:18
2 0 Atbildēt

Kurš dzēš manus iepazīšanās sludinājumus?

650 13.novembris 2021 21:13
2 1 Atbildēt

Vislabākakais risinājums būtu rūpīgi norobežot šo grieķisko salu (un arī tuvumā esošās pārējās) no ārpassaules tūristu kaitīgās iedarbības.

Lai top svaigs gaiss un vietējie (vakcicinētie) grieķi (kopā ar saviem grieķu policistiem) tur pārvietojas kaut vai ar sterilizētiem beizmešu bezvēdergāzu grieķu kamieļiem.

Un paskat tur ūdenī- cik daudz videi kaitīgu grieķu

peldlīdzekļu ar iekšdedzes motoriem tur peld.Un daļa no tiem drošvien tur kaut ko zvejo.Zivis var izbeigties!! Vajadzīga ir steidzama rīcība,tas tā vairs needrīkst turpipināties..Jā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Mazda CX-80: septiņas sēdvietas, hibrīdi un dīzeļi (+ FOTO)

Mazda nesen prezentēja savu pilnīgi jauno flagmani CX-80. Tā virsbūve veidota, domājot par ērtu manevrēšanu ikdienas braukšanas un parkošanās situācijās, taču ar trim sēdvietu rindām tā nodrošina papildu daudzpusību lielākām ģimenēm. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 12

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 5

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti