Ķīna un Vācija ir pasaulē lielākie elektrificēto transportļīdzekļu noieta tirgi 5

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 15.novembris 2021 5:32

Ķīna ir pasaulē lielākais elektrisko transportlīdzekļu noieta tirgus, Eiropā šis gods pienākas Vācijai.

Saskaņā ar automobiļu pārvaldības centra (CAM) Bergiš-Gladbahā veikto analīzi Vācijā līdz 2021. gada septembrim tika pārdots gandrīz pusmiljons akumulatoru elektrisko automašīnu (BEV) un plug-in hibrīdu (PHEV). Tas ir aptuveni 30 procenti no visa Eiropas elektrisko transportlīdzekļu tirgus un tikpat, cik Lielbritānijā, Francijā (200 000 katrā) un Itālijā (100 000) kopā.

Ķīna joprojām ir lielākais pilnībā elektrisko transportlīdzekļu noieta tirgus pasaulē un ar šogad aptuveni 1,7 miljoni BEV un 370 000 PHEV reģistrēto automašīnu skaitu teju trīskāršojot iepriekšējā gada līdzīga laika posma rezultātu.

Taču arī Eiropas tirgū BEV pārdošanas apjomi dubultojās, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā, līdz aptuveni 800 000 akumulatoru elektrisko transportlīdzekļu. CAM institūts pieauguma tendenci skaidro gan ar daudzajām valstu noteiktajām prēmijām elektroautomobiļu pircējiem, gan ar nodokļu priekšrocībām, gan arī plašāku BEV automobiļu sniedzamību.

Pilnībā elektrisko automašīnu skaits ir dubultojies līdz 320 000 jaunu reģistrāciju arī ASV. Tomēr lielo apvidus auto un pikapu zemē, ja neskaita Tesla panākumus, citus spēlētājus gandrīz nav nozīmes pieminēt un arī tirgus daļas pieaugums no 2 līdz 3 procentiem ir drīzāk simbolisks. Vēl vienu procentu tirgus daļas aizņem uzlādējamie hibrīdi. Pēdējie lielu loma nespēlē arī Ķīnā, kamēr Eiropā to daļa ir aptuveni 50 procenti no visu jauno elektrificēto automobiļu reģistrācijām.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Ogle 15.novembris 2021 13:33
4 1 Atbildēt

Sanāk kā lielākās ogļu stacijas baro jaunās elektroauto gan Vācijā, gan podņebesnajā?!

www.statista.com/statistics/85...ts-by-country/

www.statista.com/statistics/12...ity-worldwide/

RīgasSiltums 15.novembris 2021 15:54
4 0 Atbildēt

Tas ir siltums kas aiziet pa tukšo gaisā, jo netiek izmantots padomju laiku daudzstāveņu apkurei

Kanibaals 15.novembris 2021 14:08
2 1 Atbildēt

Nekas, Merkele prom gan jau friči nāks pie prāta un iedarbinās AES.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti